Event Information:

 • pén
  09
  aug
  2013

  Rideg Sándor filmje nyomán írta Jankovits Jenő: Indul a bakterház

  19:00Víziszínpad

  2013. augusztus 9. péntek 19 óra

  A Gyöngyösi Játékszín amatőr társulatának előadása

  „Nem hiába, hogy még csak kamasz vagyok, de nem is sikerült még nekem soha semmi. Beszélték felőlem a emberek, hogy csudagyerek vagyok, meg, hogy bár akasztottak volna föl kétnapos koromban, mert nem lesz belőlem becsületes ember se így, se úgy. Anyámnak meg egyenesen azt javasolták, hogy tekerje ki a nyakam inkább előbb, mint utóbb. Anyám az ég szerelmére kért, hogy javuljak meg jószántamból, vagy ha nem, hát így is, úgy is elvisz engem az ördög. Mondtam anyámnak, hogy amint lehet, rögtön megjavulok. De hát faluhelyen ez se megy olyan gyorsan.

  Miután a tél elmúlt, anyámnak kezdett igaza lenni. Ez meg úgy történt, hogy este, amikor hazamentem, a csépai lókupecet találtam ülve azasztalnál, ahol rendes körülmények között én szoktam ülni, mivel én vagyok családunk dísze, virága, mint ezt mondani is szokták a szomszédok. Rögtön kiderült, hogy anyám tehénpásztornak ajánlott a kupecnek. Igen megharagudtam, hogy csak ilyen alacsony hivatalra tart alkalmasnak. Minden álmom az volt, hogy kutyapecér leszek, vagy végrehajtó, és csendőrökkel kísérgetettem magam végig a falun, gubaszivart szívok, egyszóval úr leszek, de nagy…”

  Mindenki ismeri Bendegúz kálváriáját a bakterházban. A darabban sincs ez másképp. Bendegúz csínytevései a banyával, a Bakter , a Patás és a Rozi szerelmi háromszöge megfűszerezve igazi népi humorral garantáltan meghozzák a kacagással és jókedvvel teli estét.

  Jegyárak: egységesen 1.500 Ft

  Gyermekeknek: 50% kedvezmény