in ,

Dzsungelharc az Ótemetőben

Sonkoly Pálné Marika néni

Az Evangélikus Ótemető takarításához kért segítséget Lázár Zsolt esperes a Szarvasi Fórum elnevezésű facebookos csoporttól. A nagyon kellemes őszi idő tökéletes lett volna egy kis erdőirtáshoz, de ezúttal kevesen éltek közösségi testmozgás eme lehetőségével. Mindössze öten álltak neki hatos parcella dzsungelszerű bozótosa irtásának, Sonkoly Pálné Marika néni, a Szarvasi Fórumtól Tóth Zoltán, az önkormányzat részéről Dernovics László képviselő, az ótemplomiaktól Lázár Zsolt esperes és Horváth Z. Olivér lelkész. Volt már ennél sikeresebb fórumos szervezés, de az ajándék őszi jóidő valószínűleg mindenkit a saját kertjébe vezényelt még egy kis őszi munkára.

A hatos parcella olyan, mint a dzsungel. Áthatolhatatlan. Az ötfős társaság fejszékkel, metszőollókkal, kétkaros ágvágókkal esett a buja növényzetnek, ahonnan időnként -egy-két méterre a bozótot irtóktól- őzek rebbentek fel.

A kis létszám ellenére a terület szemmel láthatóan szellősebb lett, bár ez csak tüneti kezelés volt, mert a tövek ismét ki fognak hajtani. Lázár Zsolt esperes várja olyan önkéntesek segítségét, akik száraz tűzifáért cserébe hajlandók lennének folytatni a megkezdett munkát.

Vélemény, hozzászólás?

Nemzeti park: a korszerű gépekkel a természeti érték is növelhető

Ételosztás: gyorsan elkapkodták a babgulyást