in ,

Újjászületett a Zöldpázsit utcai óvoda

Százhúszmillió forintból újjászületett a Zöldpázsit utcai óvoda. Az átadási ünnepséget hétfőn tartották. A rendezvényen jelen volt Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke is.

A régi óvodaépület kívül-belül teljesen megújult és jelentősen kibővült. Egy új, húsz férőhelyes csoportszobát alakítottak ki a hozzá tartozó helyiségekkel. A férőhelyek száma így most már 40-re emelkedett. Áprilistól várják a beiratkozó kisgyermekeket, akik családjukkal együtt szombat- vasárnaponként is felkereshetik az intézményt, megismerkedhetnek az óvó nénikkel.

Az óvodát mostantól a Magyarországi Evangélikus Egyház működteti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda kötelékébe kerül.

A hétfői átadási ünnepség résztvevőinek először egy kis műsorral kedveskedtek a Zöldpázsit utcai, a Napfény és a Bacsó Béla utcai óvoda gyermekcsoportjai. Megható pillanat volt, amikor a gyermekek mindenkinek egy-egy hétpettyes katicabogarat nyújtottak át, amelyet természetesen maguk készítettek.

Doncsev András államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy a kisgyermekkori tapasztalatok, élmények az egész életre kihatnak. Ezt tartotta szem előtt a kormány, amikor a jövő évtől hároméves korra terjesztette ki az óvodakötelezettség bevezetését – hangsúlyozta az államtitkár.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője szintén azokról a kormányintézkedésekről beszélt, melyek az ifjúság fejlődését és a családokat hivatottak segíteni. Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök a lelki útravaló fontosságát hangsúlyozta.

A beszédek után Babák Mihály polgármester és Gáncs Péter is ellátta kézjegyével az óvoda egyházi fenntartásba történő átadásáról szóló dokumentumokat.

Vélemény, hozzászólás?

A támadójáték mondott csütörtököt

Nőnap a nyugdíjas egyesületnél