Connect with us

Cervinus Teátrum

Állva ünnepelte a közönség a tótkomlósi fúvósokat

A Cervinus Művészeti Fesztiváljának hatodik napján, csütörtökön a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét hallhattuk „Kalandozások a fúvószene világában” címmel a Vízi Színház színpadán.

A nézőtér majdnem megtelt, hogy meghallgassa a nagy létszámú zenekart, amelyet Krcsméri János zenetanár vezényelt.

A zenekar 1969-óta működik a tótkomlósi és környező településeken élő fiatalok részvételével. Létszámuk 55-60 fő (akik valamennyien itt voltak), tagjai elsősorban középiskolás diákok, főiskolai és egyetemi hallgatók. A régi tagok közül többen választották élethivatásuknak a zenét az évek folyamán. Több szakmai címet kaptak az évek folyamán, többek között a Cum Laude Kiemelt Gyémánt és Kiváló minősítés, Nívó-díj, Kiváló Művészeti Együttes, Tótkomlós Városának Pro Urbe díja, amelyben a karmester is részesült, és a Békés Megyei Príma-díj – hallhattuk az ismertetőben.

A zenekar egyórás koncertjét Verdi Nabucco című operájához írt nyitányával kezdte, amit Franco Cesaini írt át fúvósok részére. Egyveleget hallhattunk „A Keresztapa” című film zenéjéből, amit Nino Rota jegyezz, és Bob Rogers szerzeményével folytatták, majd John Williams Star Wors című film zenéje hangzott el. Különlegesség a fúvósoknál az, hogy Michael Jackson dalait hangszerelték át fúvósok részére, amivel folytatódott a koncert. A záró szám Kálmán Imre Ördöglovas című művéből a Palotás volt. A közönség ovációval, felállva köszönte meg az egyórás előadást. Ráadásként Strauss Radetzky-indulóját hallhattuk, ami mindig a legutolsó zeneszám, azonban a közönség újabb darabot követelt, a ráadás ráadása a palotás volt.

Magas színvonalú együttes koncertjét hallhattuk csütörtökön este a Vízi Színház színpadán. A fiatalok elegánsan jelentek meg, hangversenynek megfelelően – a lányok fekete ruhában, a fiúk fekete öltönyben, fehér ing nyakkendővel, karmesterükön fehér zakó.

Szép és emlékezetes este volt.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect