Connect with us

Kék hírek

Üdülők, hétvégi házak biztonsága télen

Biztonságos az Ön nyaralója?

TISZTELT TULAJDONOSOK!
 

Köztudott, hogy megyénkben nagyon sok hétvégi ház, üdülő, víkendház található. A nyár elmúltával ezek az épületek általában lakatlanná, őrizetlenné válnak. Többnyire legközelebb a tavaszi nagytakarításkor jelennek meg tulajdonosaik és van akit ekkor ér a meglepetés, hogy tulajdonukat a tél folyamán feltörték, kiürítették esetleg „csak” megrongálták, jelentős anyagi kárt okozva.

Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánljuk:

Először a bejutást kell megakadályozni mindenekelőtt az ajtókat, ablakokat kell biztonsági ráccsal ellátni, itt természetesen a pinceablaktól a külső padlásajtóig mindegyiket védeni kell. A létrát sem kell az udvaron hagyni, felkínálni a padlásajtó vagy az emeleti ablak betörésének lehetőségét! Az ajtókat biztonsági zárakkal lássák el.

Amennyiben a betörő mégis bejutna az épületbe a lehető legkevesebb értéket találja ott! Az értékes híradástechnikai, háztartási és egyéb kisgépeket, eszközöket ne ott tárolják! Amikor már biztos, hogy hosszabb ideig nem tartózkodnak az épületben vigyék haza vagyontárgyaikat! Az ott maradt értékekről, pedig készítsenek leltárt: típus megjelöléssel, gyári számmal, ismertetőjegyekkel stb., esetleg fényképpel, de azt ne hagyják a házban!

Manapság egyre több üdülőterület közelében működik vagyonvédelmi riasztórendszert üzemeltető vállalkozás. Mérjék fel ezeket a lehetőségeket is, és ha mód van rá hétvégi házukat szereltessék fel riasztó rendszerrel.

Fontos kiemelni, hogy egyre több településen működik polgárőrség, melynek tagjai rendszeresen bűnmegelőzési jellegű járőrszolgálatot folytatnak. Célszerű velük felvenni a kapcsolatot.

Tehát még egyszer a fontosabb teendők:
– értékeket hazavinni,
– a bejutást meggátolni,
– felvenni a kapcsolatot a polgárőrséggel.

Előzzük meg együtt, hogy károsulttá váljanak!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu

Szent György napján két szarvasi rendőrt is elismertek

Szarvas

Fokozott rendőri jelenlét Húsvétkor

Közérdekű

Figyeljen, ne váljon csalók áldozatává!

Közérdekű

(Fotó: police.hu) (Fotó: police.hu)

Munkagödörbe esett egy kerékpáros, súlyosan megsérült

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2008. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect