in

Mandur László őszintén

mandurlaszlo

mandurlaszloMessze vannak még a választások, ennek ellenére folytatódik a politikusok jövés-menése térségünkben. Pénteken Mandur László, MSZP-s politikus, az Országgyűlés alelnöke járt nálunk, aki azért jött hozzánk, mert szeret idejárni, „ráadásul meg is hívtatok”. Manapság nagyon kevés politikusnak hiszünk, de Mandur László vagy nagyon jól csinálja, vagy tényleg őszinte. Talán azért mert a gazdasági szférából került erre a területre, az Antenna Hungáriának volt az elnöke. Szimpatikus volt, hogy keveset és tényszerűen FIDESZ-ezett.  Azon kevés politikus egyike, aki konkrétan ki meri jelenteni, hogy fogalmuk sincs, mi lehet a kivezető út a jelenlegi válságból. Az 1920-as évek végén kialakult válság más típusú volt, mint a jelenlegi, tehát nincs recept. Erről még a Harvardon sem tanulhattak.

Beszélt a munkahelyek megőrzésére tett kormányzati intézkedésekről, hiszen „jobb egy munkahelyet megőrizni, mint szociális segélyeket osztani … mert az emberek többsége munkával szeretné a kenyerét megkeresni és nem segélyekből akar élni… de ezért együtt kell működni a vállalkozókkal”,  segíteni kell a forráshoz jutásukban, és az EU-s pénzek minél jobb kihasználásában.
Elképzelhetőnek tartja, hogy ez a válság jó lesz arra, hogy kiderüljön mit ér az, ha valaki az euro-zónához tartozik, vagy a saját pénzét kell élesztgetni időről-időre, mint ahogy elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az EU-nak inkább megéri pl. a Magyarországot az euro alá bevonni, mint baj esetén kihúzni a csávából.

A bankok megsegítéséről annyit mondott, hogy „segítene rajtuk a fene, ha a saját pénzük lenne, amit bebuknak, de sajnos a mi betétjeinkből gazdálkodnak”.

A sajtó részéről kérdések a parlament létszámára, a képviselők költségtérítésére, a médiatörvényre vonatkoztak. Állandó kérdezőbiztosunk az APEH-nél kifizetett jutalmak etikusságát feszegette. Erre Mandur László azt mondta, hogy szerződés volt erre, amit nem egyszerű felrúgni. Földesi Zoltán megjegyezte, hogy akkora lakossági felháborodást azóta sem látott, mint amikor „három hó munka után a megyei közgyűlés elnöke 800000 forintot vett fel közpénzből”.

A sajtótájékoztató után Mandur László és Földesi Zoltán Kondorosra sietett lakossági fórumra.

 

Vélemény, hozzászólás?

koltai

Miről álmodik a lány?

2009. február