Connect with us

Közérdekű hírek

Hazajáró hétvége

Békésből összesen több mint harminc – közte békésszentandrási, gyomaendrődi, kondorosi és szarvasi – szolgáltató csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amelyet az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága, valamint partnerei: a Magyar Turizmus Zrt. és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) szervezett a magyar vidéki turizmus népszerűsítésére június 12-14. között. A Hazajáró hétvége háromnapos rendezvény során a falusi szálláshelyadók, vendéglátók, turisztikai szolgáltatók vagy vidéki programszervezők legalább 20 százalékkal olcsóbban kínálták szálláshelyeiket és programjaikat, hogy kedvezményes lehetőségekkel népszerűsítsék a vidéki táj szépségeit, különlegességeit.

 

Mint azt Frankó Pál, a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület elnöke a megyei napilapnak elmondta, a falusi turizmus nyújtotta lehetőségeket leginkább a belföldi vendégek keresik, akik közül legtöbben üdülési csekkel fizetnek. Az igények és ezzel párhuzamosan a szolgáltatás minősége fokozatosan emelkedik. Az apartmanok, vendégszobák minősége mára vetekszik a szállodai szobákkal, miközben a látogatókat összetett programok sora várja. S ha már szállodák, a hotelekhez hasonlóan, a falusi turizmus szálláshelyeit is minősítik, igaz, itt nem a csillag, hanem a napraforgók száma jelöli a színvonalat.

 

Érdekesség, hogy a látogatók az országos átlagot jelentő, 3-4 vendégéjszakáknál többet, általában hat napot töltenek el a megye falusi szálláshelyein. A jövő egyik nagy kérdése viszont az, hogy az üdülési csekk tervezett megadóztatása milyen irányban befolyásolja az ágazat helyzetét.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Archívum

2009. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect