in

Rongált és marihuanát termesztett

A Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki azt a gyomaendrődi férfit, aki 2009.08.14-én 22:46 órát megelőző időben Dévaványán az un. Patai tanya mellé telepített transzformátor állomásnál – anyagi haszonszerzés céljából – az oszlopkapcsolóról levágta a lakatot, lekapcsolta a háromfázisú, magasfeszültségű megszakítót, majd az oszlopra felmászva, a transzformátor magas- és kis feszültségű vezetékeit elvágva megkísérelte a transzformátor állomást a helyéről eltávolítani annak érdekében, hogy a vörösréz tekercsekhez hozzáférjen, és azt eltulajdonítsa. Cselekménye közben azonban a transzformátor állomás riasztó berendezésének jelzésére a szolgálatban lévő rendőr járőrök megzavarták, és a helyszínen elfogták az elkövetőt.
A veszélyeztetett érték: kb. 1.000.000 ft, rongálási kár: kb. 50.000 ft.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyomaendrődi férfi megalapozottan gyanúsítható további transzformátor állomások megrongálásával, ill. azokban lévő réztekercsek eltulajdonításával is.

Az elkövető lakásán történt házkutatás során a rendőrök a melléképületben növényi ágyásokat találtak, melyekben az elkövető elmondása szerint cannabis töveket termesztett, melyekből marihuanás cigarettát állított elő saját fogyasztásra.

A fenti bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

Szarvas, 2009. augusztus 17.

Vélemény, hozzászólás?

Szentandrás ismét kikapott

Gobelinesek a Múzeumban