in

Művészetek udvara a Gyakorlóban

A Gyakorlóóvodában 2 óvodai csoportban a Nagy Jenőné által kidolgozott ’Óvodai Nevelés a Művészetek eszközeivel’ pedagógiai program szerint folyik a nevelés. Az itt dolgozó szakmai team szervezte az óvodai Családi Napot. 2009. október 9-én a „MŰVÉSZETEK UDVARÁBA” vártuk az óvodásokat szüleikkel, testvéreikkel. A teraszokon a népművészetben használt anyagok álltak a résztvevők rendelkezésére. Pedagógusok és a művészetben jártas szakemberek és a főiskolai hallgatók segítségével a kreativitás, ötletgazdagság, sokszínűség nyomán bábok, színes képek, bukfencező figurák, agyagedények, fonalbabák, színes őszi levelekkel díszített pólók készültek. A nevelőtestület előadásában ismert mesehősök elevenedtek meg a bábszínpadon. A SZIE Pedagógiai Kar mesemondó hallgatója színesítette a programot. 16 órától a Suttyomba Zenekar húzta a talpalávalót. A Művészeti Alapiskola néptánc tagozatos növendékei bemutatót tartottak és táncba hívták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A dajka nénik a felállított sátrakban uzsonnával, forró teával, gyümölccsel kínálták a vendégeket.

Az év utolsó szép őszi délutánját remek hangulatban töltöttük együtt a „Művészetek Udvarában”.

A SZIE Gyakorlóintézményében immár hagyománnyá vált az őszi Családi nap megrendezése. 2009. szeptember 9-én a Gyakorlóiskola tanulói vendégül hívták szüleiket és a nagycsoportos óvodásokat is a Körös partjára a Lauder-Join Campingbe.

A rendezvény lehetőséget teremtett a családok együtt mozgására, alkotó tevékenységekre, játékos szellemi vetélkedésre. Egy édesapa elkészítette az ebédet a közel 100 vendég számára. A tanítók szervezőmunkájának, körültekintő, minden korosztály érdeklődését, képességét figyelembe vevő érdekes feladattervezésének köszönhetően egy vidám, tartalmas szombat délelőttöt töltöttek együtt a családok, ahol mindenki jól érezte magát.

Vélemény, hozzászólás?

Mi a baj a nőkkel?

Mi lesz veled, Chován?