in

Beadjam vagy ne adjam?

Magukra maradt szülők az új influenza elleni oltás kapcsán
Bevallom, engem sokkolnak a reggeli híradások, melyek újabb és újabb megbetegedésekről, halálesetekről, és mellékhatásokról szólnak.Megérkeztek a szarvasi iskolákba azok a nyilatkozatok, melyeket a szülőknek kell aláírniuk, amennyiben hozzájárulnak ahhoz, hogy beoltsák gyermeküket az új típusú influenza elleni vakcinával.

A felhívás szerint: az influenza megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás. Az influenza elleni védőoltás képes az oltottakat megvédeni a megbetegedéstől. A védőoltást 14 év alatti gyermekeknek ingyen adja az állam.
Szülőként az orvostól szeretném hallani a mellette szóló érveket (aki rám hárítja a döntés felelősségét), mivel csak arra hagyatkozhatok, amit olvasok és amit hallok, ami tegyük hozzá néha minden tudományos alapot nélkülöz – véleményem szerint.

Engem az elkészített oltóanyagok száma (az hogy megmarad, ha nem adatjuk be) nem tudott meggyőzni.

Az iskola, és az orvosok a szülőkre bízzák a döntést. Lehet – e jól dönteni? Olyan adatok, tények birtokában, melyet ma november 3-án ismerünk, tudunk, hallunk, nehéz eldönteni. Több szülővel beszéltem a napokban arról, hogy ők vajon beoltatják- e gyermekeiket, és saját magukat, vagy sem.

Tény, hogy a szomszédos országokban tudnak ilyen típusú megbetegedésekről illetve szövődményekről. ( ma délelőtti sajtóhír, hogy mégsem H1N1 influenza járvány okoz megbetegedéseket Ukrajnában)
Tény, hogy elkészült a több millió vakcina (6 millió).
Tény, hogy sokan ódzkodnak, mondván, szerintük nem volt elégséges a tesztelés.

Ami miatt sokan kételkednek:
– több hírforrás és egészségügyi szervezet szerint nem az úgynevezett vadvírusból készült a vakcina,
– nem elegendő ideig és nem kellő számú önkéntesen próbálták ki,
– a tesztelést követő hat hónap még nem járt le, miközben már kiadták rá az engedélyt.

Félreértések elkerülése végett szülői kétségemnek adtam hangot. Egy nyilatkozat aláíratásával nem érzem úgy, hogy kellő felvilágosítást kaptam.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Mi a hűség?

Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van