in

Karate: Három érem a diákolimpiáról

Hétvégén a pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre az egyik legrangosabb hazai korosztályos karateverseny, a Karate Diákolimpia 2009, közel 600 induló részvételével. Erre az eseményre ahogyan a legtöbb sportágban, úgy a karatéban is iskolánként nevezik a sportolókat, így a jó szereplés dicsőségéből nem csak közvetve, de közvetlenül is részesülnek azon oktatási intézmények, ahol a fiatalok tanulnak. A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület versenyzői ezúttal is tisztesen helytálltak és gyarapították az egyesületi és az iskolai éremkollekciókat.


Hátul: Brachna Bence, Lovász Gergely, Melis Erik
Elöl: Melis Vivien, Borzi Balázs

A szarvasi iskolákat képviselő sportolók és azok eredményei:

Brachna Bence – Vajda Péter Gimnázium – 1. hely
Lovász Gergely – Vajda Péter Gimnázium – 5-8. hely 
Borzi Balázs – Fő Téri Általános Iskola – 2. hely
Melis Erik – Benka Gyula Általános Iskola – 3. hely
Melis Vivien – Benka Gyula Általános Iskola – 5. hely

A szarvasi karatésok következő megmérettetése Szombathelyen lesz, ahol az SKI stílusszövetség országos bajnoksága kerül megrendezésre. Ennek az eseménynek múlt évben Szarvas adott otthont, több kategóriában sikerült a helyeiknek az éremszerzés is, hasonló reményekkel utaznak el fiaink és lányaink ez alkalommal is.

A sportolók  felkészülését a Lau-Federn Kft, az Aranyszarvas Apartmanház, a Kató-Fotó Optika, a Békés Megyei Vízművek, a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, a Worktrans Kft, a Szarvasi Mozzarella Kft, a Kenzo Kft, a Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet, a Hot Ball Squash Club és Szarvas Város Önkormányzata támogatja.

– SZHKE –

Vélemény, hozzászólás?

Mit is adhatnék Neked…?

U, mint utánpótlás