in

Ételosztás előtt

Mint azt bizonyára sokan tudják, vasárnap babgulyást osztanak a város rászorulóinkak az Evangélikus Egyházközség önkéntesei. Lázár Zsoltot, az Egyházközség lelkészét kérdeztük az ételosztás részleteiről.

– Március 28-án délben babgulyást osztotok az Ótemplomi Szeretetszolgálat épülete előtt a parkolóban. Így, választás előtt, a hír hallatán sokakban felmerül a kérdés, hogy kampányfüggetlen-e az akció?
Az esemény független  a választási kampánytól, bár az egyház már 2000 éve kampányol!  Nem pártok mellett, hanem Jézus Krisztus mellett! Eddig minden karácsony után tartottunk hasonló akciót, de nem ilyen módon hirdettük meg. Most reméljük sokakhoz eljut, sokakon segít, olyanoknak is, akiket eddig még semmilyen módon nem segítettük, mert nem kérték a segítségünket. 

– Milyen időközönként terveztek ilyet?
Minden hónap utolsó vasárnapján szeretnénk ezt az akciót megtartani, ha lesznek felajánlások, és ha igénylik a szarvasiak. A következő főzés a zöldpázsiti játszótérnél lenne, majd azt követően a Szentesi útra vonulnánk.

-Kik osztják majd a babgulyást?
A gyülekezet és a városból jelentkezett önkéntesek osztják az ételt. Azt gondolja a gyülekezetünk, hogy ilyen módon is ki kell lépnünk a templom falai közül, és ha tudunk segíteni, segítsünk. Hiszen egyre nagyobb a nyomor a szegénység itt Szarvason is. Szeretettel, tettel! Isten szeretetét, amit mi keresztyének megtapasztaltunk nem csak a szavakon, hanem tetteinken keresztül is át akarjuk adni. 

– Mi alapján döntitek el, mi alapján szelektáltok, hogy kik az igazán rászorulók, kiknek jusson a meleg ebéd?
Aki eljön és beáll a sorba és kér annak adunk! Hogy ki a rászoruló? A hónap végén, amikor a számlákat befizették, a fizetés még nem érkezett meg azt gondolom fél Szarvas belefér ebbe a kategóriába! A hónap utolsó vasárnapi ebédje sokaknak komoly fejtörést okoz. Ezen is szeretnénk segíteni!

-Miből fedezitek az étel sűrűjét? A húsboltban nem fogadják el a vatikáni valutát.
Még nem, de reméljük, sok bolt is megérzi az ilyen ételosztásban rejlő lehetőségeket. Hiszen egy jó hentesnek mekkora reklám lehet az, ha nyolcszáz ember eszik az ő általa felajánlott húsból készült gulyásból.  A vasárnap 10-től kezdődő Istentisztelet perselypénze lesz az alapja. Reméljük lesznek felajánlások is ezen kívül! Egy ilyen vasárnap költsége kb. 50-100 ezer Ft. Reméljük ezt követően Szarvason is minden hónapban tudunk főzni és meg tudjuk rá találni a forrást! Így várjuk a cégek, a szervezetek, a vállalkozások jelentkezését. Várjuk a felajánlásokat! Várjuk az önkénteseket. Reméljük meg tud mozdulni Szarvas. Jó példákat láthatunk. Orosházán hetente háromszor tudnak ételt osztani hasonló módon, reméljük mi legalább havonta egyszer meg tudjuk ezt valósítani. 

-Végezetül, ki főz?
A főzőmester, Illyés Gábor, aki 7 éve szervez hasonló akciót Békés megyében.

Március 28-án déli 12 órakor várjuk a rászorulókat – ételhordóval!!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

3 nap alatt 4 körözött személyt fogott el a Szarvasi Rk.

„Részeg szemüveg”