in

Orvoslátogatóban a Polgármester

Polgármesterünk, Babák Mihály, látogatást tett az új háziorvosi centrumban, ahol meglátogatta Dr. Kovács Bélát és Dr. Bencze Sándort, akik most költöztek be a Béke közben frissen átalakított épületbe, és amire meghívást kapott a szarvasi média is. A látogatás meglepett mindenkit, mert költözött már orvos másik rendelőbe tűzijáték nélkül is. Tudvalevőleg a Polgármester és Bencze doktor nem ettek korábban sem egymás tenyeréből, és ez már valószínűleg így is marad, ezért többen arra tippelnek, hogy inkább az 5-ös választókörzet következő FIDESZ-es jelöltjének, Dankó Bélának, Kondoros polgármesterének szóló udvariassági látogatás volt, aki Kovács doktor veje, és akit leköszönt képviselőnk, a ma ÁSZ elnök, Domokos László meleg szívvel ajánlott a helyi FIDESZ figyelmébe – mint jelöltet – a megismételendő országgyűlési választások kapcsán.

A két háziorvos korábban a Szabadság utcai szakorvosi rendelőkben rendelt, de annak hamarosan kezdődő rehabilitációjához társítottak egy funkciószétválasztást is, aminek következtében abban az épületben csak tisztaprofilú szakrendelések folynak majd a felújítás után. Ezt a teljes egészében magántőkéből létrejött beruházást, ezt az új rendelőegyüttest nyugodtan nevezhetjük centrumnak, mert a háziorvosok nagy része már itt rendel, és ahonnan közvetlen átjárás van a megújult Szarvas Gyógyszertár ügyfélterébe, ahol a betegek azonnal ki is tudják váltani a felírt gyógyszereket.

Babák Mihály és Dr. Bencze Sándor udvariasan polemizáltak napjaink politikai intézkedésein, mint pl. a mindennapos testnevelésről is, mikor Polgármesterünk feltette Bencze doktornak a kérdést, hogy mit szól ennek bevezetéséhez. Dr. Bencze finoman visszapasszolta a labdát, hogy ő már húsz éve, mikor még a képviselőtestület tagja volt, már tett erre kísérletet, kiegészítve azzal, hogy a testnevelés mellé szükség lenne egy egészségtanra is, ami az egészséges életvitelhez adna megfelelő tudásaslapokat. Most azért nehezebb lesz felépíteni a mindennapos testnevelést, mondta a Polgármester, mert a korábbi oktatáspolitikának köszönhetően szakmailag is leépült a testnevelőképzés rendszere.

A találkozót pezsgőbontás zárta, amin ki-ki választhatott kölyökpezsgő és alkoholtartalmú között aszerint, hogy járművel vagy gyalog távozott az esemény helyszínéről. Megragadnám az alkalmat, és felhívnám a napközben pezsgős megnyitókat tervezők figyelmét a Törley pezsgőpincészetében tett szerdai túra során felfedezett alkoholmentes rosé pezsgőre, amit még a bigott, csak száraz pezsgőt fogyasztó pezsgőszakértők is megisznak minden fanyalgás nélkül, ami nem kölyökpezsgő, és megfelel az alkoholmentességre vonatkozó törvényi szabályozásnak, és nem utolsó sorban nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvason nyílik a Szélrózsa!

Tapsban jók vagyunk