in

Orvoslátogatóban a Polgármester

Polgármesterünk, Babák Mihály, látogatást tett az új háziorvosi centrumban, ahol meglátogatta Dr. Kovács Bélát és Dr. Bencze Sándort, akik most költöztek be a Béke közben frissen átalakított épületbe, és amire meghívást kapott a szarvasi média is. A látogatás meglepett mindenkit, mert költözött már orvos másik rendelőbe tűzijáték nélkül is. Tudvalevőleg a Polgármester és Bencze doktor nem ettek korábban sem egymás tenyeréből, és ez már valószínűleg így is marad, ezért többen arra tippelnek, hogy inkább az 5-ös választókörzet következő FIDESZ-es jelöltjének, Dankó Bélának, Kondoros polgármesterének szóló udvariassági látogatás volt, aki Kovács doktor veje, és akit leköszönt képviselőnk, a ma ÁSZ elnök, Domokos László meleg szívvel ajánlott a helyi FIDESZ figyelmébe – mint jelöltet – a megismételendő országgyűlési választások kapcsán.

A két háziorvos korábban a Szabadság utcai szakorvosi rendelőkben rendelt, de annak hamarosan kezdődő rehabilitációjához társítottak egy funkciószétválasztást is, aminek következtében abban az épületben csak tisztaprofilú szakrendelések folynak majd a felújítás után. Ezt a teljes egészében magántőkéből létrejött beruházást, ezt az új rendelőegyüttest nyugodtan nevezhetjük centrumnak, mert a háziorvosok nagy része már itt rendel, és ahonnan közvetlen átjárás van a megújult Szarvas Gyógyszertár ügyfélterébe, ahol a betegek azonnal ki is tudják váltani a felírt gyógyszereket.

Babák Mihály és Dr. Bencze Sándor udvariasan polemizáltak napjaink politikai intézkedésein, mint pl. a mindennapos testnevelésről is, mikor Polgármesterünk feltette Bencze doktornak a kérdést, hogy mit szól ennek bevezetéséhez. Dr. Bencze finoman visszapasszolta a labdát, hogy ő már húsz éve, mikor még a képviselőtestület tagja volt, már tett erre kísérletet, kiegészítve azzal, hogy a testnevelés mellé szükség lenne egy egészségtanra is, ami az egészséges életvitelhez adna megfelelő tudásaslapokat. Most azért nehezebb lesz felépíteni a mindennapos testnevelést, mondta a Polgármester, mert a korábbi oktatáspolitikának köszönhetően szakmailag is leépült a testnevelőképzés rendszere.

A találkozót pezsgőbontás zárta, amin ki-ki választhatott kölyökpezsgő és alkoholtartalmú között aszerint, hogy járművel vagy gyalog távozott az esemény helyszínéről. Megragadnám az alkalmat, és felhívnám a napközben pezsgős megnyitókat tervezők figyelmét a Törley pezsgőpincészetében tett szerdai túra során felfedezett alkoholmentes rosé pezsgőre, amit még a bigott, csak száraz pezsgőt fogyasztó pezsgőszakértők is megisznak minden fanyalgás nélkül, ami nem kölyökpezsgő, és megfelel az alkoholmentességre vonatkozó törvényi szabályozásnak, és nem utolsó sorban nagyon finom.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Szarvason nyílik a Szélrózsa!

Tapsban jók vagyunk