in

Táborozó kézművesek

2010. június 28-július 2. között rendezett Kézműves Alkotótábort a Szarvasi Kézműves Egyesület az Ifjúsági tábor területén. Az egy hetes alkotómunkában közel húsz gyermek vett részt örömmel, lelkesedéssel és kitartó figyelemmel. A tábor idei témája a közelmúltban megrendezett múzeumi kiállításhoz kapcsolódott: Nagyanyáink, nagyapáink játékai címet viselte. Az egyesület a Békés Megyei Önkormányzat, a szarvasi önkormányzat Civil pályázati támogatását, valamint a Pro Cultura Alapítvány támogatását felhasználva rendezte meg 2010. május 29-június 29 között a régi idők játékait bemutató tárlatát, majd a szorosan hozzá kapcsolódó és a témára épülő alkotótáborát.

A kiállításon a század eleji, valamint 30-40-es évekből származó gyermekvilághoz kötődő tárgyi emlékei kaptak helyet. A kiállításon a régi bababútorok mellett fa és fémjátékokat, egyszerű, természetes anyagok felhasználásával készített népi hagszereket, textiljátékokat tekinthetett meg a látogató. A tárlaton helyet kapott egy iskolatörténeti kiállítási anyag, illetve magángyűjteményekből származó babák, autók, mackók és sok-sok régi emlék, melyek időutazásra invitálták a látogatókat. A tárlatot fotódokumentumok és szépirodalmi kísérő szöveg fogta egységbe. Aki kedvet érzett végigugrotta az ickát, vagy belelapozhatott az régmúlt iskolai olvasókönyveibe.

A tábor résztvevői mindezt meg is tették, emellett egy héten keresztül meg is töltötték kincses dobozukat a saját kezűleg készített alkotásaikkal, vagy népi játékokat játszottak a ligetben. S vajon mit rejtettek a dobozok? Csutkarozikat, zajongókat, rongylabdát, kavicsokat, bábokat, fűzött ékszereket és még sok-sok emléket, melyekben a régi időjk játékai is fellelhetők.

Köszönet a résztvevőknek a jó hangulatú munkálkodásért és a kíváncsiságukért!

Köszönjük a szülők, támogatók és a résztvevő oktatók segítségét!

Décsei Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Tapsban jók vagyunk

Soha ne add fel!