in

Esős Szilvanap

100910szilvanap

100910szilvanapA természet sírt a XIII. Szilvanapok nyitónapján. Az egész nap szűnni nem akaró eső azért megkegyelmezett, mert hat óra után elállt, de addig pont agyonütötte a szokásosan hangulatos szabadtéri megnyitót. A fesztiválsátor alá zsúfolódott érdeklődőket a gyomaendrődi mazsorettek szórakoztatták, majd a Szarvasi Muslincák léptek színpadra. A megnyitóra eljöttek testvérvárosaink képviselői is, a kínai Wuxi kivételével, pedig Szarvas egyik legnagyobb és legtöbb embert foglalkoztató cégének ígéretes piaca van a kínai testvérvárosban kialakulóban. Szarvasnak Romániában Szilágysomlyó, Szentegyháza, Barót, Szlovákiában Poprád, Malacky, Finnországban Keuruu, Kínában Wuxi (ejtsd: Vusi) vannak barátai. Egy új taggal is bővült a mezőny az idén. Az olasz Bucine polgármestere jött el most hozzánk, és ratifikálta testvérvárosi szerződését városunkkal. A színpadon egymást érték a köszöntések, minden delegáció városának szívélyes üdvözletét hozta.

A Vajda Péter Művelődési Központ aulájában finn testvérvárosunk, Keuruu küldöttségének a tavalyi Szilvanapon készült életképeiből nyílt kiállítás. Érdekes látni egy külföldi szemével a várost, a fesztivált. A képek között van egy kakukktojás is.

A Fő téri sátor is megtelt. Ott a sportdíjak átadására került sor. Mintegy három négyzetméternyi serleg és oklevél talált gazdára. Az elmúlt év során nagyon eredményesen teljesítettek mind fiatal, mind szenior sportolóink. Erről külön cikkben részletesen be fogunk számolni a későbbiekben. A színpadon utoljára a Virágos Szarvasért díjakat osztották ki, amire lakóközösségek és egyének is nevezhettek.

Vélemény, hozzászólás?

kkafokiiszap100910

Békalencse, iszap, Körös

100912palinka

Mozgalmas Szilvanap