in

Beiktatták Dankó Bélát

101008danko

101008dankoHivatalosan is országgyűlési képviselő lett Dankó Béla, aki az október 3-i időközi országgyűlési képviselő-választást 9770 szavazattal, 61,23%-os eredménnyel nyerte, így a Békés megyei 5. számú választókörzetben véleményt nyilvánítók őt bízták meg országgyűlésbeli képviseletükkel.

Az ünnepélyes keretek között tartott eseményt Bocsárszky Attila, a Cervinus Teátrum művésze nyitotta, Illyés Gyula: Haza a magasban című versével. Dr. Melis János, Szarvas Város jegyzője ismertette a választás szabályait, ill. statisztikai adatait.

Az adatok ismertetése után Dr. Meszlényi Mária az OEVB átadta Dankó Bélának a megbízólevelét, majd előolvasta az eskü szövegét, aminek elmondása után hivatalosan is új országgyűlési képviselője lett körzetünknek. Az újdonsült parlamenti tag megköszönte segítőinek, hogy ide juthatott, majd kijelentette, hogy nagyon büszke, hogy ezt a térséget képviselheti, Tessedik és Kner örökségét, örököseit együtt.

A köszöntők sorát Babák Mihály nyitotta meg, aki nagyon hálás a választóknak, hogy a mellette üresen álló széket Dankó Béla foglalhatja el. Földesi Zoltán a körzet polgáraként és egykori képviselőként is sok sikert kívánt a friss parlamenti tag munkájához.

Búcsúzóul emlékeztetnénk új országgyűlési képviselőnket, hogy a kívánságlistánk valahogy így kezdődik: M44.

Vélemény, hozzászólás?

101007testulet

Szarvasi minisztériumok 2010-től

101008karate

Karatésok szállták meg a Fő teret