in

Összefogás a turizmusért

110302turizmus

110302turizmusÚgy tűnik, hogy Szarvason nem teljesen reménytelen dolog egy cél érdekében olyanokat egy táborba összehozni, akik egyébként nem esznek egymás tenyeréből. Ilyen esemény volt a hétfő esti Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület alakuló ülése, ahol minden várakozást felülmúló számban vettek részt a szarvasi és környékbeli idegenforgalomban érdekeltek, szállásadók, vendéglátósok vagy akár magánszemélyek is. A mintegy húsz szavazatnyi megjelent elsőként az alapszabály tervezetét vitatta meg, majd titkos szavazással a tisztségviselők megválasztása történt. A megválasztott elnökség tagja lett Szabó Róbert, a Halászcsárda és a Lux Panzió, valamint két cserkeszőlői szálloda tulajdonosa, Barna Antal, Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál és a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője, a Rézangyal Bisztró és a Napestig társtulajdonosa, üzemeltetője, Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatója, egyben Szarvas legnagyobb idegenforgalmi adó befizetője, Dr. Hanyecz Katalin, az Arborétum igazgatónője, Lipták Mihály és Frankó Pál szálláshelyszolgáltatók. Az elnökségbe még csak-csak elfogadták a delegálást a turisztikában érdekeltek, de elnök és alelnök senki sem akart lenni. A kezdeti nehézségek után, hosszas győzködésre Szabó Róbert, Bukovinszky Béla és Bogdán Tamás vállalt vezető szerepet. A nagyon jó összetételű elnökségből ha csak formálisan is, de szavazással elnököt kellett választani, amin egy szavazattal Szabó Róbert nyert Bukovinszky Béla előtt, aki Bogdán Tamással együtt az alelnök szerepét töltik be az új egyesületben. Az elnökség felügyeletét az ellenőrzőbizottságban Tóth Ferenc, Dr. Váradiné dr. Kintzly Ágnes és Bakula János látja majd el, míg a titkári teendőkkel Mihály Mariannt bízták meg.

Az egyesület működési területét egyelőre a Cserkeszőlő – Szarvas – Kondoros tengelyben határozták meg, amibe beléphetnek önkormányzatoktól kezdve a vállalkozásokon, vállalkozókon át egészen a magánszemélyekig mindenki.

Összességében minden turisztikával foglalkozó ág reprezentálva lett, és végre olyanok is beleszólnak a szarvasi turizmus fejlődési irányába, akik ebből próbálnak megélni, és a saját pénzüket kockáztatják.

A beszélgetés során kiemelték az M44-est, mint idegenforgalmat befolyásoló tényezőt, ami nagyon kell már az elviselhetetlen forgalom, pontosabban a  kamionok kiszűrésére, de okozhat egy Kunszentmárton-féle halott város szindrómát is, amit mindenki szeretne elkerülni.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

110301jobbik

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

110302foci

Mozgalmas szezon elé néz a Hunyadi