in

Buckó és az elfeledett kincs

110408bucko

110408buckoIskolánkban nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében a színjátszó tehetséggondozó-kör, melynek közel 40 tehetséges diákunk a tagja. A csoport a tanév során több alkalommal mutatkozik be az iskola közössége előtt egy-egy színvonalas produkcióval. Vezetőjük Himerné Duló Erika, aki hatalmas lelkesedéssel, nagy hozzáértéssel és végtelen szeretettel irányítja a kis színjátszókat.

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben szívet melengető jótékonysági előadást tartottak a Művelődési Ház színpadán a Buckó és az elfeledett kincs című zenés mesejátékkal.

Az üres királyi kincstárban, csak egy titkos levél van, amit hét lakat őriz. A két királylány és Buckó (az udvari bolond) beosonnak egy viharos estén és a 7 lakat kérdéseire felelve hozzájutnak a levélhez és egy térképhez, melyek titkos útmutatást tartalmaznak egy rég elfeledett kincshez.

Egy régi Páncél segít nekik eligazodni. Igen ám, de a kincset egy sárkány őrzi. Buckó egy mesét mond neki, amitől elalszik. A kulcsot elviszik, a sárkányt nyugdíjazzák. A trónteremben megtalálják a ládát, megfejtik az utolsó lakat titkát. A nagy titkot, ami még a kincses ládát is megnyitja és az életünk értelme. Ez a titok a SZERETET.

Ez az érzés hatja át a gyermekek előadását, hiszen tiszta szívvel, őszintén adják át a legfontosabb érzést a közönségnek. Ezt segítette az a 10 dal, amit Himer Péter gondosan kidolgozva írt meg a mesejátékhoz.

A jelmezeket Klimaj Pálnénak köszönhetjük. A díszletet Csernusné Samu Edit és Buzás Mihály készítette. A hátteret Új Sára, Új Berta és Slajchó Ágota diákok rajzolták. Csasztvan Bélának köszönhetjük a fényeket, és ő volt, aki Himer Péterrel a technikai feltételeket biztosította az előadás alatt.

Fabó Polett, a Szülői Munkaközösség elnöke abban segített, hogy minden szervezési feladat időben elkészüljön.

Rajtuk kívül szeretnénk köszönetet mondani az alábbi támogatóinknak: Gálné Szűcs Henrietta és Kertészné Marika néni a jelmezek elkészítéséhez szükséges textíliák beszerzésében nyújtott segítséget. A Miro Cukrászda tortával, a Pente Drink Minipol Kft üdítővel  látta vendégül a színjátszó csoportot. A Vajda Péter Művelődési Központ biztosította a próbákhoz és az előadáshoz a helyszínt. A Fazekas és Fiai Nyomda a reklámanyagok elkészítésével járult hozzá az előadás sikeréhez.

Molnár Istvánné igazgató

Vélemény, hozzászólás?

110408mszp

Megbuktatná Orbánt matekból

110409szinhaz

Szék nem maradt szárazon