in

Szék nem maradt szárazon

110409szinhaz

110409szinhazMi kell ahhoz, hogy egy egyszerű, de hogy két felvonásnyi kijöjjön, erőltetett pesti történet eladásához úgy, hogy a közönség elégedetten menjen haza? Parádés szereposztás. Kell hozzá Straub Dezső, Csala Zsuzsa, Harsányi Gábor, Sáfár Anikó, a gumiarcú Beleznay Endre, hogy csak az ismertebb neveket említsem.

A történet egyszerű, a tálalás már nem annyira, de szerencsére ez annyi helyzetkomikumot eredményezett, hogy a nézők beleizzadtak a a nevetésbe. Klárika, aki egy normális serdülő hormonrendszerének megfelelően inkább a szerelem iránt érdeklődik, mint a matematika nevű tantárgy iránt. Az iskolás lány valahol megtalálja a nagyanyja (Csala Zsuzsa) nagyapjának írt buja leveleit, amit zsebre tett, és ettől kezdve a levél elkezdett önálló életet élni. Akinek a felesége megtalálta, legyen az a Harsányi Gábor alakította matektanár, vagy a Beleznay Endre által alakított Gáspár kollégái, sőt, fél Pest a válás határára sodródott, miközben képtelenebbnél képtelenebb magyarázatokat és alibiket szerveztek a semmi megmagyarázására.

A 420 fős nézőtér megtelt, sőt még 25 pótszéket is el kellett helyezni. Ahogy a szervezők elmondták, bérletes színházuk első évadjában csak mintegy 100 bérletet tudtak eladni előre, ami mára 360-ra nőtt, mert helyhiány miatt sokan lemaradtak egy-egy előadásról, és többet nem akarják a véletlenre bízni.

Szereplők:
Pál – Straub Dezső
Gáspár – Beleznay Endre
Jolán, Gáspár felesége – Szabó Zsuzsa
Kárika, a lányuk – Sarkadi Szabó Emese
Mama – Csala Zsuzsa
Olga, Pál felesége – Sáfár Anikó
Lukács – Fogarassy András
Kondorka, a tanár – Harsányi Gábor
Hilda – Jakus Timea
Kisasszony – Vilmos Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

110408bucko

Buckó és az elfeledett kincs

110410uszas

Vizesek lettek