in

Zavaró reklámtáblák eltávolítása a közutakról

„A közúti közlekedésről szóló” 1988. évi I. törvény a közutak környezetében tiltja a láthatóságot akadályozó, a közlekedés biztonságát veszélyeztető jel, jelzés, reklámtábla, reklámhordozó, reklámcélú berendezés vagy egyéb tárgy elhelyezését. A közutak mentén túlzott mennyiségben és méretben feltűnő reklámtáblák a járművezetők figyelmét elterelve balesetveszélyes helyzeteket okozhatnak. A tilalom nem vonatkozik a kizárólag közlekedésbiztonsági tájékoztatást tartalmazó berendezésekre, a benzinkutak cégjelzéseire, üzemanyagárakat jelző tábláira. A közút területén, a közút felett, az út műtárgyán és tartozékán, továbbá a villany- és telefonoszlopokon mindenképpen érvényes a tilalom. Lakott területen kívül a közút tengelyétől számított ötven méteren, főútvonal esetén száz méteren belül kell közútkezelői hozzájárulást kérni a berendezések elhelyezéséhez.

A fenti jogszabályi változások miatt kérjük, a reklámtábla tulajdonosokat, hogy a közút területén elhelyezett reklámtáblák 2011. július 1-ig eltávolítani szíveskedjenek.

2011. július 1. után, a közút kezelője az el nem távolított reklámtáblákat a reklámozó költségére eltávolítja és ezzel egy időben szabálysértési eljárást kezdeményez.

Szarvas, 2011. május 2.

Paluskáné Udvarhelyi Judit sk.
aljegyző

Vélemény, hozzászólás?

110427szekely

Országos élcsapatban a szarvasi Szakképző Iskola diákjai

110428liget

Wellnessparadicsom a Kertészetből