in

Félúton

110430vajda

110430vajdaEgy ilyen kivételes napon, mint a ballagás napja, általában a végzősök játsszák a főszerepet, de ezen a szombaton az időjárás át akarta írni a szereposztást. A Vajda Péter Intézmény Gimnáziumának udvara megtelt diákokkal és hozzátartozókkal, hogy sok szemtanú előtt hivatalosan is pecsétet tegyenek középiskolás éveik végére. Igaz, hétfőn ismét visszaülhetnek az iskolapadba, hogy bizonyítsák érettségüket, de ez a mai nap az örömé, az ünneplésé és a bulié. Náluk jobban csak a virágboltosok örülnek ezen a napon, de estére már a vendéglátósok szíve is megmelegszik, mikor az összes szórakozóhely megtelik ballagókkal. Vasárnap dél körül már mindenki elég érett lesz ahhoz, hogy eldöntse, hogy jó dolog-e keverni az “a” betűvel kezdődő italokat, és leteszi a “soha többet…” kezdetű, általában keddig tartó esküt.

Az ünnepi műsor protokolláris részét, csakúgy, mint a Szakképző Intézetnél, Dankó Béla ünnepi üzenetének felolvasása nyitotta, majd polgármesterünk, Babák Mihály biztosította a ballagókat támogatásáról. Támogatásra most is lett volna igény, mert a ballagás egyórányi sorbanállása bizony megfelezte az udvaron álló diákok számát, és megtöltötte a kerítés peremét gyengélkedőkkel és az őket ápolókkal. Az ünnepség második felére a hölgyek közül sokan megváltak szép, de kényelmetlen cipőjüktől, és mezítláb, harisnyában fejezték be azt.

A ballagók számára hétfőn kezdődnek az érettségik, hétfőn magyar nyelvből és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből majd az idegen nyelvekből. Miután a gimnazisták többsége szeretne továbbtanulni, a remélhetőleg sikeres felvételik után számukra már csak a tanulmányok könnyebbik fele lesz hátra.

Nézzen még több képet a ballagásról fényképrendeléses menüpontunkban!

Vélemény, hozzászólás?

11.04.30. Ballagás VPI Szakképző Iskola (Székely)

11.04.30. Ballagás VPI Gimnáziuma