in

Átadták a láthatatlant

111105csaorna

111105csaornaMeglehetősen mókásan néz ki, mikor elegánsan öltözött emberek állnak az utcán egy víznyelő felett és átadnak valamit, amiből szinte semmi sem látszik. Így történt ez pénteken délután, amikor a Képviselő Testület jelenlevő tagjai átadták annak a 444 milliós beruházásnak a IV-V-VI. ütemét, ami a jövőben a város belvíz és csapadékvíz elvezetését lesz hivatott biztosítani Szarvas legmélyebben fekvő részéről, ahonnan korábban csak szivattyúzással lehetett elvinni azt. A beruházás 90%-os támogatási intenzitással jött létre.

A hivatalos tájékoztatás szerint a “beruházás keretében közel 11 km új zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna került kiépítésre, a projekt főleg a déli városrész (Gárdonyi Géza utca, Juhász Gyula utca, Liszt Ferenc utca – Erkel Ferenc tér, Kazinczy Ferenc utca – Szentesi út, Bocskai és Wesselényi utcák, Városszéle utca, Vágóhíd utca, Jókai u. a Bocskaitól a Vágóhíd utcáig, valamint a Dr. Melich J. utca) tehermentesítésére irányult, az északi városrészről a Vasút utca Deák F. u. – Vajda P. u. közti szakasza, valamint az Áchim utca került bele a IV-V-VI. ütemekbe. A projekt érintett külterületi szakaszokat is, Maczó – laposban az 1-6-0 jelű csatorna (volt iskolakert és környéke) zárttá lett téve, valamint a déli városrész csapadékvizét a Maczó – laposi főgyűjtő csatornába vezető ún. 1-1-0 jelű nyílt árkos csatorna kapott betonburkoló elemeket.

Nincs még vége a beruházásnak, mert a végső cél az, hogy a város teljes területe le legyen fedve a belvíz és a csapadékvíz levezetésére alkalmas elvezető rendszerrel, mondta Babák Mihály polgármester, amellett, hogy városképileg is sokat számít, hogy eltűnnek az árkok.

A víznyelő feletti szalagátvágással hivatalosan is e köz szolgálatába adták az új rendszert.

Vélemény, hozzászólás?

111105foci

Győzelem!

111107roma

Nincs cigányprobléma