in

Gólzápor mesterötössel

111112hunyadi

111112hunyadi7 fok, kellemes napsütés, időnként feltámadó kellemetlen északi szél. A környezeti tényezők – a széltől eltekintve – ideálisak voltak egy szentandrási focifiesztára szombaton délután, amikor az eddig pont nélkül álló Dombegyházát fogadta a Hunyadi. A hazaiak lendületesen kezdtek, de az első öt perc legemlékezetesebb eseménye mégis csak az volt, amikor a játékvezető elzavarta a vendégek kispadjáról elzavarta az ott napfürdőző hölgyeket. Aztán további tízpercnyi puhatolózás után a 14. percben megszületett az első hazai gól. Kiss László átadásából Tóth Attila szerezte meg a vezetést. Ettől kezdve felgyorsultak az események. Hátom perc múlva Ugrai ugrott ki szépen, de sajnos eredménytelenül, majd alig egy perc múlva Petrás Bencének kellett nyújtózkodnia, hogy ne egyenlítsenek ki a vendégek. Ismét két perc telt el, mikor Ugrai beadásából Tóth hatalmas felső kapufát lőtt majd ugyanez megismétlődött a Hunyadi kapuja előtt, természetesen nem Ugrai és Tóth főszereplésével.

Gyakorlatilag minden percben meg lehetne említeni Tóth nevét, ám a 29. percben újabb gól is kapcsolódott hozzá. 2:0. Négy perc múlva a főszereplő ismét Tóth volt, aki gyönyörűen sarkazta Ugrai elé a labdát, akinek nem maradt más dolga, mint értékesíteni azt. 3:0

A játék rendkívül sportszerűen folyt. A 35. percben megtörtént az első ember elleni szabálytalanság, aminél sokkal keményebb belépőre is továbbot int a játékvezetők többsége, ám a spori valószínűleg féltette e gázsiját, ezért befújta. A 40. percben Tóth megszerezte harmadik gólját (3:0), majd közvetlenül a félidő lefújását megelőzően Ugrai hagyott ki egy büntetőt.

A második félidőre 4 gólos vezetéssel jött ki a Hunyadi. Ez szerencsére a 48. percben változott mikor Tóth negyedik találatával 5:0-ra módosult az eredmény. Nem lett volna igazságos azonban, ha a vendégek gól nélkül térnek haza. Az 50. percben a sors igazságot szolgáltatott, és a dombegyháziak szépítettek. Három perc múlva egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból ismét gólt szereztek. Utóbbi körülményei kicsit vitathatók voltak, mert a bíró figyelmeztette a vendégeket, hogy álló labdát kér, akik addigra már el is rúgták azt, viszont a szentandrási védők leálltak, mert úgy értelmezték, hogy a spori megismételteti. De nem tette. Jut is marad is. Így lehettek ezzel a szentandrásiak is, mer nem mentek ölre miatta. A feltámadó vendégek szarvát a 60. percben Ugrai, majd újabb három perc múlva Tóth a Hunyadi hetedik, egyéni ötödik góljával törte le. 7:2. Tíz perccel a vége előtt Rácz Rajmund csatlakozott a góllövőkhöz és állította be a 8:2-es végeredményt.

A mérkőzésen jól látszott, hogy ha Ugrai kihagyja a pénteki éjszakázást és nem minden gólt akar maga belőni, akkor egészen hatékony csatárpáros állhat össze a Hunyadinál. Igaz, hogy a tavalyi év róla szólt, ám az idei szezonra Tóth Attila beért, és nagyon termékeny támadóvá vált. Sarkazásos gólpasszáról kár, hogy nem készült videó! Nem elfelejtendő Kiss László sem, aki mindent megtett a kiszolgálásukért.

A Hunyadi a következő felállásban lépett pályára: Petrás Bence (kapus), Mochnács Tamás, Bobvos Ferenc, Kiss László, Kovács Norbert, Rácz Attila, Mochnács Gábor, Tóth Attila, Gazsó Péter, Ugrai Sándor. Cserék: Dunai Tamás, Bagi László, Borgulya János, Zsibrita Tamás, Rácz Rajmund, Bódi László.

Varga László edző: Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol gólokat volt muszáj rúgnunk. A múltkori fiaskó után talpra álltunk és gólokat úgtunk.

Vélemény, hozzászólás?

111113teszt

Milyen vagy?

111114katolikus

A gőzhajók koráról