in

Kajaktermés: nyolc bajnoki cím, tizenöt érem

120214kajak

120214kajakAz elmúlt évben nyolc korosztályos magyar bajnokot „termelt ki” a Szarvasi Kajak-kenu Klub – derült ki számos egyéb információ mellett az egyesület péntek esti évzáró-évadnyitó vacsoráján. A Szarvasi Gyermekélelmezési Kft. Rákóczi utcai ebédlőjében megtartott rendezvényre számos városi, megyei, országos vezető és sportvezető volt hivatalos, de különböző okok végett legtöbbjük idén távol maradt.

Dobruczky Zsolt klubelnök bevezetőjében részletesen ismertette, hogy a meghívottak közül kinek miért nem felelt meg a rendezvény időpontja. Mivel február derekán már szinte minden elismert hazai kajakos meleg vízi táborban készül az olimpiai évre, ezúttal sztár sportolót sem tudtak elcsábítani. Nem hiányzott ellenben az eseményről minden idők legsikeresebb szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán, aki a kilencvenes évek második fele óta rendszeresen eljár Szarvasra. A várost Hodálik Pál alpolgármester, a kajak-kenu egyesületben bővelkedő kistérséget pedig Dankó Béla országgyűlési képviselő reprezentálta.

Elnöki beszámolójában Dobruczky Zsolt kiemelte, hogy sportszakmai szempontok alapján a klub ismét nagyszerű évet tudhat maga mögött, gazdaságilag viszont már nem mondható el ugyanez.

– Az elmúlt esztendő sikeres volt számunkra, hiszen kiemelkedő nemzetközi és országos eredmények jellemezték. Nyolc magyar bajnokunk volt, emellett Bogár Gábor és Homonnai Luca révén komoly külföldi versenyekről is érmeket tudtunk haza hozni. A munka Bátor György és Nyerges Attila edzők irányításával változatlanul két csoportban folyik. Az alsóbb korosztályok aktivitásának is betudható, hogy az országos rangsorban egy pozíciót javítva, huszonkettedik helyen zárt a klub, a hetvennégyes listán. Gazdaságilag sajnos nem voltunk ilyen sikeresek, bevételeink a válságnak tulajdoníthatóan elmaradtak az előző évitől. Eszközbeszerzés terén viszont sikerült előre lépnünk, amit egy négyes hajó, valamint egy ergométer megvásárlása jelez – foglalta keretbe az elmúlt évi eredményeket az elnök, aki beszámolója végén nem feledkezett meg köszönetet mondani a támogatóknak és a szülőknek, akik segítsége nélkül nem tudnák működtetni az egyesületet.

A folytatásban a korosztályos válogatott keretekbe nyolc versenyzőt (Bogár Gábor, Kuli István, Homonnai Luca, Varga Anita, Dombvári Rebeka, Szilágyi Soma, Konstantinovics Márk, Holló Krisztián) delegáló edzők tájékoztatói következtek. Az utóbbi évek hagyományaihoz igazodva, Bátor György szóbeli módját választotta a beszámolónak, Nyerges Attila viszont az eredmények felsorolása helyett Bodnár István segítségével, egy képes összeállításban mutatta be, miként teljesítenek tanítványai a versenyeken és a hétköznapokon. Összességében az országos szintű megmérettetésekre tervezett 8-12 érmet alaposan felülmúlták a szarvasi fiatalok, akik 15 alkalommal állhattak a dobogó valamelyik fokára.

A hivatalos program befejező része a jutalmazásokról szólt. Előbb az edzők ajándékozták meg a hazai és nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítményeket nyújtó kajakosaikat, majd az ő munkájukat ismerte el Dobruczky Zsolt. Az ízletes vacsora elfogyasztása előtt több díszvendég is elismeréssel szólt az egyesület szakmai tevékenységéről.

Helyi versenyek

A Magyar Kajak-kenu Szövetség illetékesei összeállították az idei versenynaptárt. Természetesen a rendezvények között ott szerepel a Simon-Fiala emlékverseny és a Körös-kupa Sándor Tamás emlékverseny. A békésszentandrási eseményt június 23-24., a szarvasit július 7-8. között bonyolítják le.

Vélemény, hozzászólás?

120213turbo

Te mire emlékszel?

120214sakk

Az országos döntőbe sakkozta magát