in

Katolikus képmutatás

120312szuhaj

120312szuhajIsmét megtelt a Tessedik Sámuel Múzeum díszterme, ahol a Szent Klára Római Katolikus templom évfordulójára rendezett sorozat aktuális előadására gyűltek össze az érdeklődő szarvasiak. Seidl Ambrus katolikus plébános oldalunknak elmondta, hogy már nem izgul, hogy teltház lesz-e az előadáson. A tapasztalatok azt mutatják, nincs is aggódnivalója ebben a témában. Azt is megfigyelte, hogy az előadók egymást inspirálják előadásaik minél magasabb szintű összeállítására. Az elmúlt alkalommal Kovács Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője, igen magasra tette a mércét izgalmas és humoros zenetörténeti előadásával.

A főfogást ezen a napon Szuhaj György jelentette, aki egy dupla tanóra időtartama alatt mutatta be 1812 képzőművészetét “Képmutatás” című előadásában. Bár az előadó mentegetőzött, hogy nem művészettörténész, hanem inkább mezőgazdász, így a mezőgazdászok nyugalmával mutatta be a kort művészettörténeti szempontból másfél órában. Ez az idő elég volt arra, hogy nagy ugrásokat tegyen előre és hátra az időben, hogy jobban megvilágítsa a hallgatók számára a kor képzőművészetét Fazola Henriktől Mányoki Ádámig, miközben valahogy Napóleon mindig feltűnt vetítővásznon.

Az előadó előzenekara a Szarvasi Kamarakórus volt, ami Palestrina, Kodály és Bartók műveivel csinált hangulatot 1812 képzőművészetéhez.

Vélemény, hozzászólás?

120312uszas

Úszó sikerek a Diákolimpián

120312nora

Tavaszi szél