in

Magyar tudósok, akik nyugaton alakították a XX. század történelmét

120316szgya

120316szgyaMarx György: A marslakók érkezése

Mi a közös a C-vitaminban, a játékelméletben és az atombombában? Igen, a válasz egyértelmű: magyar tudósoktól származnak a XX. század legjelentősebb tudományos felfedezései, áttörései.

Azért esett a választás most erre a könyvre, mert nemzetünk egyik legfontosabb eseményéről emlékeztünk meg a héten, ami szerintem a nemzeti nagyságról és büszkeségről, az őszinte szabadságvágyról és a nemes érzelmekről szól.

„Ez a könyv az atomenergia fölszabadításának, a gyors információfeldolgozásnak, az űrkutatás elindulásának, az élet egzakt tudományos megközelítésének magyar változata.” – írja a szerző, aki személyesen ismerte a könyvben szereplő tudósokat. Ennek megfelelően anekdotikus, nosztalgikus a hangvétel.

Bár a jelen kor nem kedvez a nemzeti önbecsülésnek, és úgy általában a valódi egyéniségek elismerésének, én mégis ezt az utat járom: lehet, hogy nem éppen trendi, de a valóság show sztárocskái helyett én inkább a valóság hőseit akarom ismerni. Van kedvetek velem tartani?

Kinek ajánlom? Elsősorban olyan felnőtt és fiatal felnőtt, gondolkodni akaró és tudó magyar embernek, aki értékeli a tudományos munka izgalmas és sokszor kétségbeejtő voltát.

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

120317nagyvagy

Nagyok lesznek?

120318utazas

Nagy utazás Szarvasra