in

A testvériség 43 éve

120319bszta

120319bsztaA rokonok egymásra találásának 43 évnyi emlékét gyűjtötték össze a paravánokon ezzel a címmel a szentandrási Körös Művelődési Ház munkatársai. A képanyag gerincét Bolgár Tünde fotói adták, az emlékeket pedig a résztvevők hozták magukkal. Molnár Imre megnyitójában reményét fejezte ki, hogy a kishegyesiekkel való kapcsolatuknak nem csak múltja van, hanem jövője is, remélhetőleg addig, amíg magyar él a földön. A délvidéki kishegyesnek és Szentandrásnak nem csak 43 évnyi közös múltja van, hanem 243 évnyi, ugyanis Békésszentandrásról telepedett ki 80 család akkor, és alapították meg a községet. Ahogy azt, Horváth László, Kishegyes korábbi polgármestere elmondta, mikor a szentandrási temetőben sétál, olyan, mintha az otthoniban tenné, olyan ismerősek a családnevek. Nem csoda. Nagy örömmel jöttek vissza.

Dr. Virág Gábor, kishegyesi helytörténész a kezdeti emlékekről mesélt. Megható szavakkal emlékezett a szégyenletes 2005-ös népszavazásra és az azóta történt szívmelengető emlékekre.

A kiállítás csak néhány napig lesz látható, mert néhány nap múlva a szentandrási küldöttség elviszi azokat a kishegyesi falunapokra, majd onnan remélhetőleg újabb képekkel kibővülve tér vissza és lesz közszemlére téve ismét.

Vélemény, hozzászólás?

120318fight

Fight Baján

120317foci

Vert helyzetben