in

Galéria bogarászó

120406gyakorlo

120406gyakorloAvagy mesekutató webes játék anyuknak és apuknak és szemfüles „gyergyőcöknek” a gyakorlóban. A SZIE Gyakorlóóvoda és Gyakorló Általános Iskola mesekutató, varázsnyomozó játékra hívta a gyermekeket és gyermeklelkű nagyobbakat. A Gyakorlóintézmény honlapjának galériájában – www.gyakorloovi-suli.hu – három mesehős bolyongott eltévedve. Az ifjú matató-kutatóknak a királylányt, a sárkányt, a juhászlegényt kellett megtalálnia és a helyes megfejtést egy plexigömbbe rejteni, majd „feszülten” várni a varázslatot. Az jött… A varázslat az jött. Negyvenegy helyes megfejtés érkezett az intézményhez, ahol március utolsó hetében megelevenedtek az eltévedt mesehősök és fergeteges bábelőadáson köszönték meg a mesenyomozók rettenthetetlen munkáját, kitartását a kutató munkában.

Az intézmény a hagyományos kommunikációs csatornái mellett, korszerű honlapjával párhuzamosan a facebookon és a youtube-n is megtalálható, hogy minél szélesebb körben tudja megjeleníteni az intézmény szakmaiságát és gazdag programkínálatát. A beóvodázási programsorozat zárásaként óvodásoknak és iskolásoknak kínált interaktív játéklehetőséget tervez a gyakorló. A program ötletgazdája Szalbotné Kovács Mária óvodapedagógus, szakvezető elmondta, hogy máris előkészítik a következő kalandjátékot, amelynek eredményhirdetését a májusi gyermeknapra tervezi az intézmény. Az infokommunikációs eszközök használata játékosan az gyakorló kiemelt programeleme, így az interneten való kalandtúra nem csak gyermekeinknek, szüleiknek, de hallgatóinknak is szórakoztató program.

A Gyakorlóból senki nem távozik üres kézzel és ez nem volt másképp most sem. A Süni Tehetséggondozó Bábcsoport Csodafurulya előadása után a helyes megfejtők sorsoláson vettek részt, ahol három fődíj került kisorsolásra. A fődíjak 1-1 játszóházi belépő a békéscsabai „Vár-Játék” Játék és kreatív hobby felajánlásában és értékes tárgynyeremények. Apróbb ajándékok is sorsolásra kerültek, és így valóban nem távozott senki üres kézzel a varázsos mesenyomozás zárásaként.

Bíró Gyula

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

120406csillag

Csillagok végjátéka

120407epl

A testnek és a léleknek