in

Aktív ünneplés

121208vajda

121208vajdaValószínűleg senki sem gondolta november 24-ének reggelén, hogy ebből a napból még kisülhet valami jó. Lógott az eső lába, szürke volt és ködös minden, de az Alkotmány utcai sportcsarnokban 9-kor már égtek a lámpák. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 210. születésnapja alkalmából ugyanis focisták, röplabdások, kosarasok és természetesen szurkolók gyülekeztek a küzdőtéren illetve a lelátón.

Ünnepelni sokféleképpen lehet, úgy gondoltuk, hogy ezúttal sportversenyekkel is megpróbáljuk emlékezetessé tenni ezt a napot. Ehhez nyújtott nagy segítséget a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium lelkes csapata, akik vállalták az ellenfél szerepét és eljöttek, hogy együtt sportoljanak, együtt ünnepeljenek velünk. A délelőtt folyamán három mérkőzésre került sor a fent említett sportágakban, és sokan reméljük, hogy nem utoljára találkoztak a két iskola csapatai egymással.

A focimeccsel kezdődtek a küzdelmek, melynek során a Vajda csapata alulmaradt ugyan, de rendkívül izgalmas összecsapásnak lehettünk tanúi. A berényiek 3-1-re, később 5-2-re is elhúztak, a szarvasi focisták azonban nem adták fel, így alakult ki végül a 4-5-ös végeredmény. Ha nem telik el olyan gyorsan az a kétszer 15 perc, beleférhetett volna az egyenlítés is…

A második mérkőzés a röplabdásoké volt, két nyert szett volt szükséges a meccs megnyeréséhez. A Vajdában ennek a sportnak nagy hagyományai vannak, nem csoda hát, ha viszonylag sima szarvasi győzelem született – meg kell azonban jegyeznünk, hogy a berényi diákok kitartóan küzdöttek, ha a jövőben lesz még hasonló rendezvény, számolni kell majd velük is.

Az utolsó felvonásban a kosárlabdázók léptek pályára. Ami a röpisekre igaz Szarvason, az a kosarasokra Mezőberényben: a sportág náluk egyelőre népszerűbb, a csapat is hosszabb ideje edz együtt. Mindez érvényesült magán a mérkőzésen is, a Vajda ismét kikapott (21-34 lett az eredmény), de az akarat és a szándék bennünk is megvolt, reméljük, néhány hónap múlva a mi lányaink is erősödnek, fejlődnek már annyit, hogy visszavághassanak.

Ejtsünk néhány szót a szurkolókról is, a gimnázium aznap reggel épp nem sportoló diákjairól. A nap elején kicsit nehezen melegedtek ugyan bele a csapatok bíztatásába, de tudjuk ezt be a rossz időnek és az álmos reggelnek. ☺ A focimeccs második félidejére azonban megjött a hangjuk, az utolsó mérkőzésre pedig ki is teljesedett, így a sportolók végül hangos szurkolás mellett küzdhettek a győzelemért. A szünetekben iskolánk tanulói szórakoztatták a lelátón helyet foglalókat: láthattunk egy egyéni ill. egy csapatgyakorlatot az aerobikosoktól, volt hastáncbemutató, s végül a programot hip-hop produkció zárta egy 22 fős koreográfiával.

Az eredményhirdetésre pedig, melyen minden sportoló emléklapot kapott, még a nap is kisütött…

Vélemény, hozzászólás?

121208biro

Ho-ho-ho-ho-hóóó megérkezett a gyakorlós Télapó

121208stg

Samu Tamás Gergő a spanyol hazafiak gyűlésén