in

Szocialista évértékelő

121220foldesi

121220foldesiSzűkült a demokrácia, 5% feletti az infláció, nehezebb az emberek élete, mint két éve, csökkent a munkavállalók joga, kezdte évértékelő sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán. Arrogáns hatalom vezeti az országot, a demokrácia intézménye leépülőben van, diáklázadások és recesszió jelzik, hogy nem jó úton jár Orbán Viktor. A következő, ami ki fogja verni a biztosítékot, mondta a szarvasi szocialisták első ember, az új trafiktörvény, ami friss információi szerint egy 500 milliós piac újraelosztása, ahol a Fideszhez közeli barátok haverok fognak jól járni.

Külső megítélésünk tovább romlott, felütötte fejét a fasizmus a Parlamentben, nagyformátumú politikus nem jön hozzánk, sőt, szóba sem állnak velünk csak Brüsszelben, ahol kénytelenek. Hihetetlen károkat okozott Orbán Viktor az elmúlt két és fél évben. A tendenciát ők, a szocialisták, ha hatalomra jutnak, vissza fogják fordítani. Visszaállítják a progresszív adózást, csökkentik a legmagasabb ÁFA-kulcsot és a vállalatokat sújtó adóterheket.

Szarvasiként viszont büszkék lehetünk. A város fejlődik. A szocialisták nyolc éve alatt 10 milliárdnyi fejlesztés valósult meg, igaz, tette hozzá Földesi, a fejlődés töretlenül folytatódott az elmúlt két és fél évben is.

Kíváncsi lesz, hogy mit hoz az önkormányzati rendszer és a közoktatás átalakítása. Nem lehet tudni, mert a feltételek folyamatosan változnak, holott január 1-én már az új rendszerben kezdünk.

Sajtótájékoztatójának végén rátért a diáklázadásokra. Ígéretet tett, hogy a felsőoktatást a reálgazdaság igényeinek megfelelően alakítják át, ha hatalomra jutnak. Eltörlik a diákhitel v2-őt. A felsőoktatásban az első év ingyenes lesz, a továbbiakban a tanulmányi eredmény, ill. a szociális rászorultság fogja meghatározni a támogatás mértékét, de ahhoz, hogy ezt véghez vigyék, ezt a kormányzatot el kell búcsúztatni. Ez csak összefogással sikerülhet, összefogás pedig lesz.

Végül mindenkinek meghitt, meleg karácsonyt kívánt Földesi Zoltán, a gyerkőcöknek meg ajándékokat a fa alá.

Vélemény, hozzászólás?

121219bence

Szolnokra úszva, plusz egy maratoni

121221gyakorlo

Egymás szívével melegedve…