in

Ruzicskay György Emlékkiállítása Gödöllőn

130204ruz

130204ruzSzarvastól Párizsig címmel Emlékkiállítás nyílt Gödöllőn a Tessedik Galériában 2013. január 26.-án. Roszík Gábor evangélikus lelkész – a kiállítás szervezője-, köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt a Ruzicskay kiállítás megnyitóján. A kiállítás a művészúr halálának húszadik évfordulójára készült. A nagyszámú helyi érdeklődő mellett szarvasi delegáció és a Szarvas Barátikör budapesti tagozatának képviselői voltak jelen a megnyitón.

Roszík Gábor köszöntője után Roszík Fruzsina énekelt néhány szlovák dalt, majd a kiállítást Tasnádi Attila műkritikus kurátor nyitotta meg.

A kiállítás alkalmából a Ruzicskay György Közalapítvány Emlékfűzetét annak szerkesztője, dr. Demeter László kurátor mutatta be. Az Emlékfűzet a művész halála óta eltelt 20 év történéseit mutatja be, taglalva hagyaték gondozását, a Közalapítvány eddigi munkáját.

A kiállítás alkalmából Várhelyi György szobrászművész bronzérmet készített Ruzicskay György portréjával, és a művészúr Tessedik élete c. rajzsorozatának egyik rajzával. Az érmén a két rendező alapítvány a gödöllői Tessedik Sámuel Alapítvány és a szarvasi Ruzicskay György Közalapítvány neve is szerepel. Az érme a helyszínen és a Ruzicskay Alkotóházban megvásárolható.

A kiállítás megnyitó meleg hangú baráti beszélgetéssel ért véget.

A kiállítás 2013. március 17.-éig látható Gödöllőn a Tessedik Galériában (Gödöllő, Lumniczer S. u 4)

Fotó: Tatai László

Vélemény, hozzászólás?

130203bencsik

Kié legyen a föld?

130204jones

Isten nevében