in

Itt a farsang, áll a bál

130224vajda

130224vajda„Táncra, táncra kisleányok,
Daloljatok fiúk.
Itt a farsang, ne lássunk most szomorút!
Mert a farsang februárban nagy örömöt ünnepel,
Múlik a tél, s a tavasznak jönni kell!”

Vidám télbúcsúztatóra gyűltek össze a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai. A Sportcsarnok farsangi díszben pompázott, vidám bohócok integettek a közönség felé, nem volt hiány lufiból és szerpentinből sem. A háttérben szépen megterített asztalok roskadoztak a sok finomságtól, hála érte a nagymamáknak, nagypapáknak, anyukáknak, apukáknak.

A bejáratnál óriásplakát fogadta a vendégeket, melyen a farsang támogatóinak népes táborát lehetett látni, akiknek a sok-sok értékes nyereményt köszönhettük.

17 órára megtelt a csarnok. A két műsorvezető, Emődi Dorina 7. J osztályos és Bencsik Dea 8. J osztályos tanulók köszöntötték a vendégeket, tanárokat, diákokat. Bevezetőjükben beavattak minket egy kicsit a farsang történetébe, majd ismertették a műsor  menetét. Mindezt tették kellemes beszélgetés közepette, közvetlenségükkel igazán kellemes hangulatot teremtettek.

Az idei farsang egyben új hagyományt is teremtett. Eddig a kisgimisek / a nyolc évfolyamos gimnázium tanulói / ünnepelték ezt a jeles télbúcsúztató eseményt, ettől az évtől a gimnázium valamennyi osztálya számára lehetőség nyílt a fellépésre. Bár ezzel csak a 12. B osztály élt, reméljük jövőre a többiek is kedvet kapnak egy kis bolondozásra.

Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták, hogy végre bemutathassák produkcióikat, melyre hetek óta lelkesen készültek. A műsort a legifjabbak, a 7. J osztályosok nyitották meg. Sok helyes kis pingvin lepte el a szőnyeget és lejtett a Táncoló talpak című film zenéjére.

Őket a többi osztály követte: a nyolcadikosok spanyol táncestet varázsoltak elénk, a kilencedikesek Michael Jackson zenéjére táncoltak, a tizedikesek a 70-es, 80-as éveket idézték, a tizenegyedikesek hajrálányai igazi meccshangulatot teremtettek, a tizenkettedikesek pedig végre megvalósíthatták álmukat és charlestonnal lepték meg a közönséget. Ez volt a kisgimisek műsora. Láthattuk még Petneházi Edina 11. B osztályos diák saját koreográfiáját és nagy örömünkre a 12. B osztályosok ismét előadták szalagavatós táncukat, a stewardessek és pilóták táncát.

Színvonalas műsorokat láthattunk és igazán jól szórakoztunk a látványos produkciókon.

Ezután fél óra szünet következett, majd a várva-várt nyereménysorsolás.

A számozott tombolaszelvényekkel sok értékes nyeremény talált gazdára, a hat legértékesebbet pedig Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony húzta ki. Először a belépőjegyekből sorsolt ki három szerencsés nyertest, majd szintén hármat a tombolaszelvények tulajdonosai közül.

Mind a két esetben táblagép volt a főnyeremény, de nem kevésbé örült a kerékpár, ékszer nyomtató, fényképezőgép szerencsés nyertese sem.

Ezután kezdődhetett a disco, a karaoke, tánc.

A farsang egyben jó alkalom volt a szülők-tanárok találkozására is.

A két szervező osztály a 7. J / osztályfőnök Pécsváradiné Tóth Anikó / és a 8. J / osztályfőnök Molnárné Tóth Katalin / volt.

Köszönet a szülői munkaközösségnek, akik nagyszerű munkát végeztek és nem utolsó sorban támogatóinknak a sok értékes felajánlásért.

Pécsváradiné Tóth Anikó

Vélemény, hozzászólás?

130224ovi

„Táncolt bohóc, huszár, medve…”

130224kajak

Szarvasi sikertörténet: kajak-kenu