in

Szarvasi sikertörténet: kajak-kenu

130224kajak

130224kajakAz évértékelők napja volt péntek. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után a szarvasi kajakosok is számot vetettek 2012-vel. Végig tekintve a létszámon, meg kell állapítani, Szarvason is szükség lesz valamilyen nagyobb teremre, mert a Rákóczi utcai étkező zsúfolásig megtelt versenyzőkkel, egykori versenyzőkkel, akik többségükben ma valamilyen sportvetetői vagy edzői feladatot látnak el, valamint vendégekkel, pl. a város vezetése részéről. A kajakosokat megtisztelte jelenlétével Besenczy Zoltán alpolgármester és Giricz Katalin, a sportbizottság elnöke is. Sajnos Babák Mihály polgármester nem tudott eljönni, mert ő a fővárosban hallgatta a Miniszterelnököt a Millenáris Teátrumban. Eljött viszont dr. Ábrahám Attila, olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok kajakos, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, és Angyal Zoltán edzői programvezető, korábbi szövetségi kapitány és Marik Lászlóné, a Békés megyei Sportszövetségek Szövetsége elnöke is.

Ábrahám Attila nem jött üres kézzel. Miután Londonban lefújták az olimpiát az éremtáblázatból kiderült, hogy van élet a látványsportok után is Magyarországon. A méltatlanul elfeledett hazai sikersportágak, köztük a kajak-kenuval, az idén több forráshoz jutnak, adták hírül tavaly az újságok az év utolsó negyedében. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára megerősítette, hogy Orbán Viktorral történő folyamatos egyeztetésének meg is lesz az eredménye e tekintetben, plusz pénzhez jutnak a magyar kajak-kenu egyesületek, amik között a szarvasi az igen erős középmezőnyben van mind létszámban, mind eredmények tekintetében. Ahogy az Dobruczky Zsolt elnök, -aki valamilyen félreértés folytán még egyszer sem szerepelt az elismert sportvezetők között,- beszámolójából kiderült, a 76 kajakegyletből a 21. előkelő helyet foglalja el a helyi egyesület. Az eredmények imponálóak. Az országos bajnokságokon, ill. a szegedi EORV-n 7 első helyezést értek el az egyesület versenyzői. A két edző, Bátor György és Nyerges Attila legsikeresebb versenyzői 2012-ben Homonnai Luca, Kuli István, Rohony Noémi, Szrnka Tímea, Konstantinovics Máté, Szilágyi Soma Adolf, Grivalszki Tamás, Bogár Gábor, Kós Benedek, Somogyi Norbert, Czerjak Attila, Mikó Dániel, Pekár Tibor, Szlovák Balázs és Opauszki Márk voltak.

A beszámolók után és a vacsora előtt minden gyereknek egy pólót vehetett át, ill. a legjobbak tárgyi jutalomban részesültek, ill. serleget kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

130224vajda

Itt a farsang, áll a bál

130225jatek

A bodzapuskától napjainkig