Connect with us

Békésszentandrás

Egészségügyi dolgozókat, köztisztviselőket, könyvtárosokat köszöntöttek

Koszorúzás Szentandráson
Koszorúzás Szentandráson

Békésszentandráson ma két helyszínen is rövid ünnepséget tartottak a Semmelweis-nap és a Köztisztviselők napja alkalmából.

Az orvosi rendelő épülete előtt Sinka Imre polgármester köszöntötte az egészségügy területén dolgozókat. A résztvevők koszorúkat helyeztek el azoknak az orvosoknak az emléktáblájánál, akik hosszú időn keresztül nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen gyógyították a település lakóit. Az 1988-ban elhunyt dr. Fabó Ferenc (körzeti orvos, a helyi tüdőgondozó intézet főorvosa) 31 éven át, dr. Olasz Imre 43 éven át, dr. Kiss József és dr. Szerényi M. Iván 21-21 éven keresztül gyógyította a békésszentandrási betegeket.

A koszorúzás után a település vezetői a községházára mentek, ahol a köztisztviselők napja alkalmából nem csak a polgármesteri hivatal, hanem a könyvtár dolgozóit is köszöntötték. Bagi Erika anyakönyvvezető röviden méltatta a község jeles szülöttének, dr. Bagi Istvánnak az életútját. Dr. Bagi István igen nehéz időkben (1938-1949. között) volt a település főjegyzője. A II. Világháború idején ő gondoskodott a községháza iratainak, anyakönyveinek megmentéséről.

A rendezvényre eljött az egykori főjegyző fia, dr. Bagi István nyugalmazott alkotmánybíró, Békésszentandrás díszpolgára is. Beszédében méltatta édesapja munkásságát, s megköszönte a település lakóinak, hogy méltó módon őrzik apja emlékét.

A polgármesteri hivatal udvarán tartott ünnepség után a köztisztviselők a szakszervezeti üdülőházba mentek, hogy egy kötetlen piknik keretében együtt töltsék a délutánt. Békésszentandráson ez hosszú évek óta így szokás.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Ezer maszkot készítenek a békésszentandrási szorgos kezek

Békésszentandrás

Turcsányi Lajos és Bodrogközy Rita (Forrás: Youtube) Turcsányi Lajos és Bodrogközy Rita (Forrás: Youtube)

Himnusz a Királyhoz Szentandrásról

Békésszentandrás

Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Két személy van karanténban Békésszentandráson

Békésszentandrás

Sinka Dóra, Balla Edit és Horváth Mariann (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Dóra, Balla Edit és Horváth Mariann (Fotó: Babák Zoltán)

Online hirdet eredményt a Valami március 15-én

Békésszentandrás

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect