Connect with us

Turizmus

Turizmusban utazunk

Gróf Bolza Pál kastélya Birdie-ről

Kedden mutatták be a legújabb turisztikai fejlesztéseket a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület munkatársai, Mihály Mariann titkár és asszisztense, Ardainé Tóth Anikó valamint Bukovinszky Béla, az egyesület alelnöke.

A leglátványosabb a korábban már a newjságon is látható Birdie turistabusz, amit most ki is próbálhattak a meghívott sajtósok. 14 főt tud szállítani az elektromos hajtású jármű, aminek a kilométerórájába 100 km/óra van írva, de természetesen nem megy annyival. Lassú járműnek van minősítve, így maximum 25 km/órás sebességgel haladhat. Egy feltöltéshez kb. 8 óra szükséges. A teletöltött akkumulátorokkal olyan 80 kilométernyit tud megtenni. A városrehab miatt jobb nem mutogatni most Szarvas belvárosát, ezért az idén csak megrendeléseket teljesítenek Birdie-vel.

QR-kódos táblák kerülnek ki Konodrosra a csárdához, Szentandrásra a Csücsökhöz, ill. az Arborétum elé, amit okostelefonnal levillantva a www.korostourist.hu oldalra jut a turista, ahol számtalan információt találhat szálláshelyekről, vendéglátásról, programokról. Óriástáblákat is kihelyeztek a térség több pontján, amik az átutazók kíváncsiságát hivatottak felkelteni. A táblákon a molinók cserélhetők, így bármikor az aktuális turistaattrakciót népszerűsítő kerülhet fel pl. a Halászcsárda előttire.

Egy mobil alkalmazás is segíti a turistákat a város felfedezésében. A Pocket Guide nevű kis program ingyenesen letölthető az App Store-ból, vagy a Google Play áruházából. Nagyon jópofa kis alkalmazás, ami a GPS koordináták alapján azonosítja be, hol is jár a turista, és mondja el a tudnivalókat.

A tájékoztatón a jövőről is szó esett. Az online és offline reklámokon túl készül majd egy imázsfilm. Beszerzésre kerül majd 6 db 6 négyzetméteres faház is, ami a szarvasi rendezvények arculatán hivatott egységesíteni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Jégmadár Karas József fotóján Jégmadár Karas József fotóján

Kéken ragyogva… – jégmadarak Karas József fotóin

Virtuális turista

A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán) A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: a fehér Lánchíd

Virtuális turista

Fotó: Bencsik Antal Zsolt Fotó: Bencsik Antal Zsolt

Virtuális turista: felébredtek a Körösvölgyi Állatpark görög teknősei

Virtuális turista

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bogdán Tamás: Bízom benne, hogy a nyarunkat meg tudjuk menteni

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect