in ,

Szentandrási hétvége tele vitaminnal

Túlvitaminozva

Tegnap, a Vitamin-napok megnyitóján Vincze Minya István, Kalotaszegi esperes, Antal János, Körösfő polgármestere és Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere aláírta a két település közöti testvériséget hivatalossá tevő okiratot. Szentandrás polgármestere örömét fejezte ki, hogy az ő hivatali ideje alatt kerülhetett sor erre az eseményre.

– Jó itt magyarnak lenni- mondta Vincze Minya István, aki kijelentette, hogy amit Trianon lerombolt, azt most itt építik újjá.

A hivatalos részt követően a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei adták elő műsorukat, majd a Vitaminbombák nevű asszonykórus és zenekar lépett a színpadra. A beharangozó sejttette, hogy extrák is lesznek. A formáció több klasszikus mellett előadta ByeAlex eurovíziós dalát, a kedvesemet, legalább akkora sikerrel, mintha az eredeti előadó állt volna a színpadon. Az asszonykórus férfitagjaira felkerültek a jellegzetesen byeAlexes kellékek, mint a sapka és az SZTK-s szemüveg is, nem kis derültséget okozva a nézők soraiban.

A nap egy alkalomhoz illő szép naplementével, motoros bemutatóval, majd két koncerttel zárult. A szombati és a vasárnapi nap is tartogat meglepetéseket. Szentandráson örökzöld műsorszám az erős emberek versenye, de fellép a testvértelepülés, Kishegyes leghíresebb lánya, Rúzs Magdi is. A teljes műsor természetesen ennél sokkal, de sokkal több produkcióból áll össze. A falunap vasárnap délben egy közös koszorúzással ér véget majd a Nemzeti Összetartozás Emlékparkban.

Vélemény, hozzászólás?

A “magyar hal” közepe Szarvason van

Egy csodálatos élet