in , ,

Prágáig úszva: véget ért a 24 órás váltóúszás

Balatoni László és Babák Bence

Szombaton délután 16 órakor fejeződött be a kilencedik alkalommal megrendezett 24 órás váltóúszás. A kilométerek összeszámolásánál kiderült, hogy az idén 678625 métert tett meg 210 úszó. Sajnos ez elmaradt a tavalyi 900-tól.

Ahogy korábban, ezévben is különböző összesítések és kimutatások készültek a közös és az egyéni teljesítményekről. Az idén a legtöbb kilométert, és valószínűleg a legnagyobb létszámot a Fonád Zoltán vezette Szlovák Általános Iskola csapata dobta be a közösbe. Ők egy pályán folyamatosan úsztak, a számláló pedig 223850 méternél állt meg, ami pont egy Szarvas-Tatabánya távolságnak felel meg. A csapatok összevetésében másodikként a szarvasi, harmadikként a békés kajakosok végeztek 102850 és 76900 méterrel.

Az egyéni küzdelmek érdekesebben alakultak. Itt egy vándorkupa volt a cél. Miután kiderült, hogy dr. Rentka László az idén nem száll medencébe a maga korábbi három évben elért 41, 49 és 55 kilométeres teljesítményével, hárman is szerették volna a serleget otthon a polcon látni. A teljesítménypróbából elsőként 16 kilométernél Gubucz Gábor volt kénytelen kiszállni, mert belázasodott, így a potenciális jelöltek közül csak ketten maradtak a medencében, a hetedik osztályos szlovákos Balatoni László és Babák Bence (18), akinek tavaly a maratoni 42195 méteres teljesítményével sem sikerül hazavinnie a serleget. Kettejük között a tapasztalat győzött, és 30 kilométerrel Babák Bence vívta ki a jogot arra, hogy a neve a kupára kerüljön, de jövőre, ha Balatoni Laci és Gubucz Gabi is bejelentkezik érte, nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja tartani.

Az eredményhirdetésen külön köszöntötték a legidősebb, Koltai Lajost, és a legfiatalabb résztvevőt, a 4 éves Dernovics Izabellát. Ők 1000 és 250 méterrel járultak hozzá a 678625 méterhez.

Az idén Békésszentandrásról, Csabacsűdről, Dévaványáról, Nagyszénásról, Kunszentmártonból, Békésről és Gyuláról jöttek nevezők, azaz a korábban távolabbról érkező csapatok elmaradtak, és talán ez lehet az oka, hogy a tavalyi eredménytől elmaradt az idei mind létszámban, mind kilométerben.

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűdön is meggyújtották a harmadik gyertyát

Eredményes évet zár a Körös-Maros Nemzeti Park