in ,

Csabacsűd 655 millió forintból gazdálkodhat

A csabacsűdi képviselő-testület január 28-i ülésén elfogadták az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendeletet. Eszerint a település idén 655 millió 649 ezer forint bevétellel számolhat, következésképpen ugyanennyit is költhet el.

Molnár József polgármester az ülésen elmondta: az utóbbi években elfogadott költségvetések a túlélésről szóltak, az adósságrendezésnek köszönhetően azonban most már több lehetőségük van fejlesztésekre is. Utóbbi cél érdekében 500 ezer forintot különítettek el tervek készítésére. Itt konkrétan az óvodai tornaszobára, a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére és a napközis konyha felújítására vonatkozó tervek elkészítéséről van szó. A település vezetői abban bíznak, hogy ha már kész tervekkel rendelkeznek, akkor gyorsan tudnak majd reagálni a pályázati kiírásokra és több esélyük lesz a támogatások elnyerésére.

A költségvetésen belül 1 millió forintot különítettek el a helyi rendezvények támogatására. Idén két nagy rendezvényről van szó, egyik a júliusi falunap, a másik pedig a település alapításának 90. évfordulója, melyet november elején ünnepelnek majd.

Félmillió forintot különítettek el a szennyvíztelep rekultivációs munkálatainak folytatására. Döntöttek arról is, hogy a béren kívüli juttatások keretében idén havi 4 ezer forint értékben adnak Erzsébet-utalványt az önkormányzati intézmények dolgozóinak.

A költségvetés elfogadása után több rendeletmódosításról is döntött a testület. Végül igent mondtak a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör kérésére, azaz térítésmentesen bocsátják a szervezet rendelkezésére a művelődési házat a február 15-i batyusbál megrendezéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Sítáboroztak a vajdások

Turizmus-rekordok Szarvason