Connect with us

Sport

Történetük talán legsikeresebb évét zárták a szarvasi kajakosok

Kuli István, Dombóvári Bence és Homonnai Luca

Dobruczky Zsolt elnök a szarvasi kajaktörténelem talán legsikeresebb évének összefoglalásával nyithatta a kajak-kenu klub ilyenkor szokásos évzáróját. A 78 egyesületből – az elmúlt évihez képest hármat javítva- a 18. helyre jöttek fel az országos ranglistán a szarvasiak. A sportsikerek mellé a fejlesztések is jól sikerültek. A tavalyi kormányzati támogatásból egy csomó kajakot és lapátot sikerült vásárolniuk. Lemondtak egy kisebb összegről, cserébe tízszerannyiból újítják fel 2014-ben a telep szociális építményeit. Jő befektetés volt.

A szarvasi kajakosok összejövetelét évről-évre megtisztelik a sportág topvezetőik. Az idén is eljött dr. Ábrahám Attila, a MKKSZ főtitkára, emellett olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok kajakos, Csabai Edvin MKKSZ szakmai vezető, 17x-s maraton világbajnok kenus, valamint Schmidt Gábor, a MKKSZ alelnöke. Inspirációként Csabai Edvin mondta el, hogy is lesz valakiből tizenhétszeres világbajnok, majd Dombvári Bence, hogy milyen volt Szegeden a világbajnoki dobogó harmadik fokán állni. Bár ő már nem szarvasi színekben versenyez, azért mindig szarvasi marad. Mellette az egyesület legeredményesebb versenyzői Homonnai Luca és Kuli István voltak. Hármukat serleggel jutalmazta a város önkormányzata, amit Babák Mihály polgármester, Giricz Katalin, a sportbizottság elnöke és Dankó Béla országgyűlési képviselő adott át a sportolóknak. Rajtuk kívül eredményeik elismeréseként tárgyjutalmat vehetett át Mikó Dániel, Kós Benedek, Somogyi Norbert, Nyerges Áron, Opavszki Márk, Szlovák Balázs, Bontovics Petra, Lehoczki Renáta, Grivalszki Tamás, Pekár Tibor, Rohony Noémi, Szrnka Tímea, Szín Réka, Nagy Katalin, Czinkóczky Dzsenifer, Tusjak Enikő, Bogár Gábor, Konstantinovics Máté, Szilágyi Soma, Czerjak Ádám, Molnár Előd, Brachna Balázs, Pekár Tibor, Szlovák Balázs, Opauszki Márk, Sztankovics Tamás, Konstantinovics Máté, Szilágyi Soma, Molnár Ábel, Nagy Katalin, Szín Réka, Pecznik Réka, Holló Krisztián és Molnár Előd.

Dobruczky Zsolt megköszönte a sikerek két kovácsának, Bátor Györgynek, Doxinak és Nyerges Attilának munkájukat, majd megpróbálta a feleségének is megköszönni a türelmet. Ebben polgármesterünk önkéntesként segített neki. Nemes egyszerűséggel kivette az elnök kezéből a virágot és átadta Dobruczky Zsoltnénak, Gyöngyinek. Végül, de nem utolsó sorban megköszönték Kohut Pálnak és ifj. Kohut Pálnak, Kojaknak, hogy közel húsz évig gondos gazdáik voltak a telepnek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban. Kuli Pisti a középső hajóban elöl, Dombvári Bence sárga pólóban az alsó hajóban.

Kuli Pisti és Dombvári Bence egymás ellen

Sport

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu) A keddi K4-es Kuli Pistivel (j2) (Forrás: kajakkenusport.hu)

Kuli Pistiék mindkét futamban előzték Dombvári Bencéék négyesét

Sport

Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Hátul Dombvári Bence, elöl Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence jól kapta el minden idők legfurcsább szezonjának a rajtját tegnap

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect