in , ,

Készüljön fel a sokkra: Csodaszarvas a címe új kedvencének!

Csodaszarvas

Jelen sorok írójának szerencséje volt végignézni a Csodaszarvas utolsó próbáját. Belinszki Zoltán és Gulyás Levente musicalje Varga Viktor rendezésében, Juhász Zsolt koreográfiája mellett, a Cervinus Teátrum társulata feltuningolva a Duna Művészegyüttessel, valamint helyi színészpalántákkal nagyon egymásra talált a víziszínpadon. Mind e mellé olyan világszínvonalú fényfestés társul, amiről csak olvastunk. Mindez Szarvason.

Ha valaki azt gondolja, hogy a hely szellemével megerőszakolták a csodaszarvas legendáját, téved. A történet nagyon jó.

Ha attól tart, hogy száraz történelmi téma, téved. Nagyon jó poénokkal van tele. A’la Benkő Géza & Belinszki Zoltán.

Ha valaki azt hiszi, hogy csak nagy színházak tudnak klasszikust összerakni, téved. A Csodaszarvas szombattól klasszikusnak számít.

Trónfosztás készül a szarvasi víziszínpadon. Ha valakinek a Jókai Színház csodálatos Monte Christo előadása vezette a tabellát, akkor készüljön fel: szombattól új kedvence lesz. A Csodaszarvas a lista elejére fog ugrani.

Az utolsó jelmezes próbán jártunk, véletlenül volt nálunk fényképezőgép és nem restelltünk használni. Csak néhány kép mutatóba.

Egy valamit viszont benéztek az alkotók. A vetítővászon-díszletet. Mert mi azért ragaszkodnánk ahhoz, hogy a ciprusaink maradjanak akkor is, amikor a produkció utazik.

Vélemény, hozzászólás?

Ölvecky András nem a szavak embere

Hogy valami jól legyen építve, kétszer kell megépíteni