in ,

Még nem késő jelentkezni a Szarvasért Alapítvány pályázatára

Szirony Dóra

A Szarvasért Alapítvány második alkalommal ír ki pályázatot, amellyel a leendő főiskolások, egyetemisták támogatását célozza meg. A pályázat alapját a július 12-én tartott „Bál a víz felett” rendezvény bevétele képezi, amelyből idén a civil szervezet 3 fő tanulmányaihoz tud hozzájárulni.

A tavalyi évben az alapítvány a rendezvény bevételét Szirony Dórának és Frankó Ákosnak ítélte oda. Az egyetemi hallgatók személyenként 200 ezer Ft-os támogatást kaptak felsőoktatási tanulmányaik megkezdéséhez, a 2013/14-es tanévben.

Az első tanév befejeztével megkerestük Szirony Dórát, aki jelenleg a Szegedi Tudományegyetem általános orvostudományi karának hallgatója. Dóri rendkívül hálás az alapítványnak, amelynek köszönhetően az anyagi nehézségek elhárultak, családja válláról pedig nagy teher került le.

Minden egyetemen az első év a legnehezebb – osztotta meg velünk tapasztalatait. Nagyon sok tankönyvet kell ilyenkor beszerezni, és különösen igaz ez az orvostudományi karra. Ebből az összegből meg tudtam vásárolni a könyveket, finanszírozni tudtam a kollégiumi ellátásomat és az utazásaimat is fedezni tudtam. Rendkívül nagy segítség volt ez a családom számára, mivel a nővérem is ebben a tanévben kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. A szüleim számára tehát meglehetősen nagy kiadással járt a taníttatásunk, amit az alapítvány támogatása nélkül nehezen tudtak volna megvalósítani.

A szerencsés hallgató hozzátette, úgy érzi, jó úton halad céljai felé. Tervei között szerepel, hogy felsőoktatási tanulmányai befejeztével visszatér Szarvasra, ahol orvosként szeretné viszonozni a településnek és az itt élőknek azt a szeretetet és támogatást, amelyben részesítették.

A Szarvasért Alapítvány ezúttal is azoknak az a tehetséges tanulóknak a jelentkezését várja, akik a 2014/15-ös tanévben kezdik meg egyetemi, főiskolai tanulmányaikat, kizárólag nappali tagozaton.

Závogyán Judit, az alapítvány kuratóriumának elnöke tájékoztatott, a pályázat benyújtására egy adatlap kitöltésére van szükség elektronikus és nyomtatott formában. Továbbá a jelentkezőknek csatolniuk kell a felsőoktatási intézmény által kiküldött határozatot a felvételi döntésről, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, valamint kérik a tehetségterület megjelölését is. Az elbírálásnál előnyt jelent egy tehetséggondozásban résztvevő szakember ajánlása. A benyújtási határidő augusztus 15-e, az elbírálás pedig legkésőbb a hónap végéig megtörténik.

Bővebb információt és az adatlapot az érdeklődők megtalálhatják az Szarvasért Alapítvány honlapján, a www.szarvasert.hu internetes oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

A komp sodronykötelébe akadt a motorcsónak – négy sérült

A megyében tartott TISPOL SPEED fokozott ellenőrzés mérlege