in ,

Mindenkinek jár egy kis Márton-napi mulatság

A Márton-napi szokások az elmúlt években újra reneszánszukat élik. Egyre több helyen elevenednek meg a Szent Márton életét és tanításit bemutató rendezvények, amelyekhez egyfajta csomagban prezentálva számos népszokás és gasztronómiai érdekesség is kapcsolódik. Játékos formában a Középhalmi Idősek Klubja is bekapcsolódott az ünnepkörbe. November 13-án nyolc klubot invitáltak egy hangulatos vetélkedőre, amelyben az elméleti tudás, az ügyesség, gyorsaság és a kreativitás is helyet kapott.

– Közös ötlet volt, hogy rendezni kelleni valamit, ahol nemcsak mi szórakozunk jól, hanem meghívunk másokat is, hogy ők is jól érezzék magukat – hangsúlyozza Kiss Gabriella. Az idősek ugyanúgy vágynak a játékra, a szórakozásra, mint mások. Ilyenkor talán még azok is megmozdulnak, akik a mindennapokban nehézkesebben közlekednek – tette hozzá a nappali ellátás vezetője.

A megjelenteket Lázár Zsolt esperes köszöntötte. A rövid áhítat keretein belül kiemelte, ma is követnünk kell a jeles Márton-elődök – Szent Márton, Luther Márton, Hamaljár Márton püspök – példáját, akik Isten szeretetét közvetítették.

– Fogjunk össze – folytatta Dernovics László, önkormányzati képviselő köszöntőjében, nyomatékosítva, hogy a város vezetése csak a külterületeken élőkkel karöltve tud eredményes munkát végezni.

A meghívott klubokból öt fős csapatokat verbuváltak, akik a lassan megtöltötték az egykori iskola nagytermét. Volt, aki beszélgetéssel ütötte el az időt, mások inkább a kártyához folyamodtak. Zsuzsa néni, a Középhalmi Idősek klubjának egyik alapítója is izgatottan várta a játék kezdetét.

– Nagyon jó, amikor jönnek hozzánk, ilyenkor megtelik élettel a klub – meséli örömmel. Egyébként is szeretek idejárni, szinte testvérként tekintünk egymásra. Sokat beszélgetünk, viccelődünk, ilyenkor mindig elfelejtem a bajaimat.

A húsz kérdésből álló észtornát kukoricamorzsolás és egyéb ügyességi feladatok követték. A legtalpraesettebb csapatok jutalma egy-egy kézzel készített kézműves liba volt, de egyetlen versenyző sem távozott azonban üres kézzel: részvételüket emléklappal, libazsíros kenyérrel és kemencében sült almás pitével jutalmazták.

Vélemény, hozzászólás?

A mélyégfotózás nem a türelmetlen emberek sportja

Te vagy a szín, amit választasz!