in ,

Bejárás: Fejlesztések Kacsa-tónál, a HAKI-hídnál és a Petőfi utcában

Nagy sétát tettek az önkormányzati képviselők a december 18-i, testületi ülés előtti szokásos bejáráson. Alig egy óra alatt három helyszínt tekintettek meg, kezdve a Kacsa-tó mentén nemrégiben átadott LEADER-beruházással.

Babák Mihály polgármester szemrevételezte a holtág partvonalán megtelepedett moszatpáfrányt is, amelynek kiterjedése az utóbbi napokban jelentősen megfogyatkozott.

– Le fogjuk szedetni a növényzetet – nyomatékosította ismét, amely mint arról már beszámoltunk, komolyabb aggodalomra nem ad okot.

A városrehabilitációnak négy nagy területét határozta meg: ilyen a piac környéke, Magyarország közepe – amely már kialakított stratégiai koncepcióval rendelkezik -, a település természeti értékei, valamint a Petőfi utca színház környéki szakasza. Ez utóbbit elképzelése szerint a Vajda Péter utca mására kellene átalakítani, a Jókai utcáig bezárólag. A kisebb tervek között szerepel többek között a Ciprus mögötti terület elnevezése, amely a Csodaszarvas Park nevet kapná.

– Mindenhez mesét kell gyártani – magyarázta. Nekünk nincs gyulai várunk, nem a Balaton partján helyezkedünk el, a saját értékeinkre kell felhívnunk a figyelmet.

Szó esett az Üdülő sétány és a Kacsa-tó egy részének esetleges bekerítéséről is, amely a terület védelmét szolgálná. Ez azonban megosztotta a testület álláspontját, mondván, sokan erre közlekednek.

A képviselők a belvízvédelmi rendszer fejlesztés két eleméhez is ellátogattak. Az Anna-ligeti vízkormányzó átépítése jelenleg 25%-os készültségben áll. A szádlemezek leverése már megtörtént, szivattyúzás és földbetöltés zajlik, valamint épül az ideiglenes híd. Az új híd szélesebb, stabilabb lesz a korábbinál, a Körös pedig teljes hosszában hajózási útvonallá válik. A bejárás utolsó állomása a Petőfi utca vége volt, ahol a mederstabilizáció már szinte teljesen befejeződött. A projekt harmadik eleme a torkolati zsilip rekonstrukciója, amelyek tervezett lezárása március 31-e.

Vélemény, hozzászólás?

Ünnepeltek a szentandrási mozgáskorlátozottak

A betlehemi lángból gyújtották meg a negyedik gyertyát