in ,

Szarvason indult útjára az első halárusító jármű

Mindenhol hal – hirdette nagy betűkkel március 6-án, a délutáni órákban a zenepavilon mellé begördülő mobil autó. Szarvas központja néhány óra erejéig bizonyos szempontból a legmodernebb éttermekre emlékeztetett, mivel a megterített asztalok mellett a kiválasztott étel a vendégek szeme láttára készült el, majd került szervírozásra.

A Szarvas-Fish Kft. promóciója a legújabb innovációjukat hivatott népszerűsíteni. A több mint húsz éves múlttal rendelkező, afrikai harcsa tenyésztésére, feldolgozására és értékesítésére specializálódott cég szeretné elérni, hogy termékeik minél több fogyasztóhoz jussanak el.

– A nagyobb települések többségében lehet friss, előhűtött, feldolgozott haltermékeket vásárolni, azonban sajnos a kisebb városokban ez csak elvétve fordul elő – magyarázza a fejlesztés okát Müller Péter ügyvezető. Ezt a kört szeretnénk bővíteni úgy, hogy ezzel az országosan is egyedülálló járművel meghatározott menetrend szerint, közvetlen érjük el a fogyasztókat.

A jármű pultjában attraktívan tálalt friss és gyorsfagyasztott harcsa várta az első vásárlókat, amelyet füstölt és bőrös változatban is kínáltak. A hal változatos elkészítési módjairól Stiller Tamás séf gondoskodott, aki a helyszínen ínycsiklandozó füstölt, grillezett, magyaros és mézes-mustáros pácban tálalt harcsával és pástétomfalatkákkal csábította az érdeklődőket.

– A halnak nagy szerepe lehet abban, hogy változtassunk a berögzült és meglehetősen egészségtelen étkezési szokásainkon – érvel, miközben éppen egy füstölt halfalatkát helyez zöldségágyra. Ebből ugyanis mindent el lehet készíteni, amit a háziasszonyok sertésből és csirkéből egyébként szoktak. Emellett alacsony kalória-és zsírtartalmú, így rendszeres fogyasztása – a háztáji gazdálkodáshoz való visszatérés mellett – komoly egészségügyi változást eredményezhetne.

Az ideiglenes halárusító hely körül időközben egyre többen gyülekeztek. Még a legkisebbek is egymás után kapkodták be az egyedi ízvilágú kóstolókat, a felnőttek egy része pedig arról is meggyőződhetett, hogy a hal borkorcsolyának is kiváló. A nézelődők között Babák Mihály, városunk polgármestere is felbukkant.

– Mindig nagyon örülök, amikor szarvasi termelők gazdasági, piaci sikereket tudnak elkönyvelni – mondta. Ezért manapság nagyon meg kell dolgozni, a terméket szinte oda kell vinni a fogyasztó közelébe. Bízom benne, hogy egy sikeres projekt indult most el, amely profit-és forgalomnövekedéssel fog járni, ezzel együtt pedig új szarvasi munkahelyek jönnek létre.

A halárusító jármú menetrendje egyelőre kidolgozás alatt áll, ill. tart az engedélyek beszerzése is. A tervek szerint a mobil autó valamennyi nagyobb környező településen megfordul majd, Szarvason pedig várhatóan már a következő pénteki piaci napon is felbukkanhat.

Vélemény, hozzászólás?

Nyílt napot tartott a Babilon TSE

Megjelent édesanyja házában, ahol erőszakosan viselkedett. Őrizetbe vették