in , ,

Bodonyi Dóra meglepte a briteket 5000-en

Bodonyi Dóra

Újabb nagy diadalt aratott Bodonyi Dóra a koppenhágai világkupa-versenyen. A szolnokiak fiatal kajakosa K-1 5000 méteren a címvédő brit, Louise Sawert, valamint a 2011-es vb-ezüstérmes Lani Belchert megelőzve lett első. Ráadásul a brit kajakosok Koppenhágában válogatóztak a bakui Európai Játékokra.

Bodonyi Dóra duplázott! A szolnokiak versenyzője a szombati K–1 1000 méter sikere után vasárnap 5000 méteren is nyerni tudott – méghozzá úgy, hogy a britek legjobbjait oktatta a pályán. Hogyan? Bodonyi már az első egyenesben az élre állt, őt a kínai Zsen Ven-jün, valamint a dánok K–2 1000 méteres világbajnoka, Emma Jörgensen követte a sorban. A magyar versenyző két körön át vezetett, majd jött a világbajnoki címvédő Louisa Sawers és a bójára szorítva leváltotta őt. Ám az utolsó körben ismét Bodonyi Dóra pillanatai következtek: az élre állt, Sawerst ledobta a vízről, és jól verte vissza a két brit taktikus kísérleteit

„Nagy dolgot vitt véghez ma Dóri! Győzelmének értéket növeli, hogy Belcher és Sawers a koppenhágai versenyen válogatózott a bakui Európai Játékokra, vagyis a britek kőkeményen küzdöttek egymás ellen – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző. – Bodonyi Dóri idén sokadszor mutatta meg, hogy számolni kell vele ebben a szezonban. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy a hétvégi válogatón méltó vetélytársa lesz a nagyoknak ezer és ötezer méteren is.”

„Tavaly válaszút elé kerültem: vagy befejezem a pályafutásomat vagy változtatok a hozzáállásomon. Az utóbbi mellett döntöttem, és most érzem csak igazán, milyen jól tettem, hogy nem adtam fel – mondta a győztes Bodonyi Dóra. – Az idén dietetikus és pszichológus is segíti a felkészülésemet, lefogytam és nagyon motivált vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy mit tudok majd elérni az első világbajnoki válogatón.”

Forrás: kajakkenusport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Kifestőt kaptak a szarvasi gyerekek gyermeknapra

Virág mesterhármasa is kevés volt a Hunyadinak a pontszerzéshez