in ,

Kifestőt kaptak a szarvasi gyerekek gyermeknapra

Rómer Ilona

A szervezők a bevált recepthez nyúltak, mikor a gólyalábas garbonciásokkal melegíttették be a hangulatot a Cervinus Teátrum mögötti grundon rendezett gyermeknapon. Miután meglóbálták az önkéntes gyerekeket, ill. a nem annyira önkéntes, és nem annyira gyerek Babák Mihály polgármestert, a képviselő-testület jelenlévő tagjai és a szerkesztők bemutatták a kifestőket.

Bukovinszky Bélától származik az ötlet, hogy jó lenne Szarvas szépségeit kifestő formájában is megjelentetni, mondta Tóth Zoltán, aki a szervezési munkálatokban vállalt oroszlánrészt. Az ötletet tett követte. Mellé állt a képviselő-testület, ill. Rómer Ilona festőművész is, így a gyermeknap alkalmából szarvasi fiatalok és kevésbé fiatalok kezébe adhatták az összeállítást az alkotók.

– Fogadjátok szeretettel tőlünk ezt a kifestőkönyvet – mondta Rómer Ilona, aki szarvasi fotókról készített színezhető rajzokat. – Szarvas város nevezetességeit találjátok meg benne. Vannak benne gyermekfestmények, amelyek segítenek benneteket abban, hogy egy-egy rajzot hogyan lehet kiszínezni, illetve vannak olyan rajzok, amikhez nem kaptok segítséget, hogy ki tudjátok élni a kreativitásotokat, hogy önállóan is tudjatok ebben a színezőben gondolkodni. Nagyon szeretném, hogyha ezt a szép kifestőkönyveket kiszínezitek, meg is mutatjátok nekem majd a végén – kérte a gyerekeket Rómer Ilona.

Bukovinszky Béla ötletére Bány Barna Balázs, Sarfenstein Ditta, Kiszely Natália, Kovács Eszter, Laczó Petra Anna, Gelencsér Bíborka, Stéber Mihály, Stéber Anna, Dooley Kepenyes Anna, Miseta Dóra Alexandra, Biczó Lili, Kovács Emese, Stéber Anna, Vozár Kornélia, Kovács Emese és Kovács Eszter készített a városról rajzokat. Szarvasi költők, Réka Várnai, Hartay Csaba és Vas Máté fűzött hozzájuk verses gondolatokat. A végereményt Sovány Ákos öntötte formába.

Az átadó után megkezdődött a programok sora, amit Cserpes Laura zárt.

Vélemény, hozzászólás?

A Vajdába is megérkezett a FIZIBUSZ

Bodonyi Dóra meglepte a briteket 5000-en