in , ,

A búzatermesztésről tanácskoztak a Tessedik Campuson

A tritikálét körüljáró konferencia után, rövid időn belül a második hasonló eseménynek adott helyet a Szent István Egyetem Tessedik Campusa egy hete, amikor a búzatermesztés kérdéseiről tanácskoztak a szakmai előadók és meghívottak.

– Én azt remélem, hogy az idei, mondjuk úgy, hogy starter év után a következő években sikerül ezt a rendezvényünket is úgy felfuttatni, mint ahogy látjuk azt, hogy a vízgazdálkodási típusú rendezvények, amiket Szarvas nevéhez kötöttek, egyre jobban trendeli önmagát. Azt is látni kell Szarvas esetében, hogy hiába a mezőgazdasági vízgazdálkodást tűzte a zászlajára, az önmagában nem állja meg a helyét, mert a vízgazdálkodás az a növényekért van, úgyhogy a növénytermesztés, a kertészeti kultúra és az üvegházas zöldséghajtatás ez mind olyan témakör, amit nagyon szeretnénk erősíteni – mondta Bíró Tibor köszöntőjében, aki szerint az agrár felsőoktatási karintézménynek a szaktanácsadásban nagyon-nagyon benne kell lenni. Ezt támogatandó, a kísérletek számát megsokszorozva az új menedzsment egy olyan szisztémát alakított ki a tanüzemben, a tangazdaságban, amit mindenféleképpen előremutatónak lát a kar dékánja.

A konferencia alatt szó esett az őszi búzáról, az intenzív növénytermesztés növényvédelmi aspektusairól, növényorvoslásról és trágyázásról. A tanácskozás végén a résztvevők kilátogattak a Galambos majorba, ahol egy szántóföldi bemutatót tekinthettek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Teltházat vonzott a musical-válogatás a Vízi Színházba

Rajz tehetséggondozó tábor a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban