in , ,

Góleső az esős időben

Klimaj Zoltán kijön a vízből

A centerpályánk nagy része víz alatt állt, ezért a Fű 3-as pályán került megrendezésre a hétvégi találkozónk, legutóbb két és fél évvel ezelőtt kényszerültünk bajnoki meccsen ezt a játékteret használni, akkor is éppen a Szeghalom volt az ellenfelünk, azt a találkozót 4-0-ra sikerült megnyernünk, így tehát, ezt akár jó ómennek is tekinthettük. Alig telt el egy perc, máris vezettük, Moldván vezette be a labdát a jobboldalról, Nagy D. elé tálalt, akinek lövése még kipattant a kapusról, de Moldván közeli ismétlését már nem tudta hárítani. 1-0. A 7. percben Nagy D. lövését védte a kapus, az ezt követő szöglet után Rafaj fejelt kevéssel kapu fölé. A 15. percben Moldván szögletére Klimaj érkezett a legjobbkor, és hét méterről, jobbal lőtt a kapu közepébe.2-0. Két percre rá szépített a vendégcsapat, ekkor Mészáros baloldali beadását Erdősi lőtte a kapu torkából a hálóba. 2-1. A 21. percben Kiri hárított egy éles szögből leadott lövést. 26. percben Moldván hét méteres lövését tolta kapu fölé Szimilkó, ezt követően Moldván szöglete után Kukovecz lőtt tizenhat méterről jobbal a kapu jobb sarkába. 3-1. Öt perc múlva Zima talált be tizenegy méterről jobbal, a jobbalsó sarokba. 4-1. A 37. percben Hajdú jutott a kiállítás sorsára sorozatos szabálytalanságai miatt. Ez a tény nem különösebben zavarta meg a Szeghalmot négy perccel a félidő vége előtt Mező lépett ki a jobboldalon, majd lőtt 8 méterről gólt a rövid sarokba. 4-2. A lefújás előtti pillanatokban Moldván jobboldali beadását Furár vágta 8 méterről, kapásból a hálóba. 5-2. Ezzel megnyugtató előnnyel térhettünk pihenőre, nem mintha eddig sokat is kellett volna izgulnunk. A második negyvenöt perc is jól kezdődött számunkra, a 48. percben Klimaj jobbról emelt át a baloldalra, majd ezt követően Rafaj lőtt tizenöt méterről gólt, úgy hogy az egy védőn megpattanva jutott a hálóba 6-2. Az 55. percben Rafaj baloldali beadása Moldvánt találta tiszta helyzetben, akinek tizennégy méteres jobblábas lövése talált utat a kapu jobbalsó sarkába. 7-2. A 66. percben, a frissen beállt Gulyás indította a végig nagy kedvvel játszó Rafajt, aki nyolc méterről, jobbal a bal alsó sarokba tekert. 8-2. A 72. percben egy lövéssel jelezték a vendégek, hogy testben még a pályán vannak, Mező lőtt tizenhat méterről kapu fölé. A 83. percben Furár lőtt centikkel a bal kapufa mellé. Három perc volt hátra a meccsből amikor Furár lépett ki a balszélen, majd középre gurítását követően, Gulyás egy állítás után tíz méterről, jobbal lőtt a hálóba. 9-2.

Összegzésként elmondható, hogy csapatunk ott folytatta ahol egy hete Kovácsházán abbahagyta, a nehéz talaj ellenére a mérkőzés nagy részében óriási mezőny fölényben játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgozva, sokat passzolva, a gólokat apró dózisokban adagolva őröltük fel ellenfelünket, akikről el kell mondani, hogy a tavaszi meccshez hasonlóan, most is a motiváció igen csekély jelét mutatva tudták le ezt a találkozót. Sokat mondó tény, hogy az utóbbi két meccsünkön tizenöt gól sikerült szereznünk, ami nem rossz előjel a jövő heti békéscsabai mérkőzésünk előtt, ahol az utóbbi időben remek formát mutató jaminai csapat ellen lépünk pályára.

Szarvasi FC – Szeghalmi FC 9-2 (5-2)
Szarvas, 100 néző. Játékvezető: Soós István (Kovács A., Dr. Kádár Németh Z.)

Szarvas: Kiri – Benczúr (András A.), Kukovecz, Szikora, Filyó – Zima, Rafaj, Nagy Sz. (Fabó B.) – Moldván K. (Bogdán P.), Klimaj Z. (Gulyás Á.), Furár R.
Edző: Rétes Pál

Szeghalom: Szimlikó J. – Mező S., Hajdú B., Cserna R., Gál L. (Zsombok J.), Nagy M., Veres Zs., Tatár S., Mészáros M., Tóth G. (Mészáros B.), Erdősi Gy. (Cserna D.)
Edző: Turcsek Zoltán

Gólszerzők: Moldván K. 1′, 55′, Klimaj Z. 15′, Kukovecz D. 26′, Zima D. 31′, Furár R. 45+1′, Rafaj R. 48′, 87′, Gulyás Á. 87′ illetve Erdősi Gy. 16′, Mező S. 41′

Kiállítva: Hajdú B. 37′ (Szeghalom – második sárga lap után)
Jók: Rafaj, Zima, Moldván, Kukovecz

Edzői nyilatkozatok:
Rétes Pál: — Újra meggyőző támadójátékot mutatva szolgáltuk ki szurkolóinkat egy mély talajú pályán.
Turcsek Zoltán: — Azt már nyáron is sejtettem, hogy nehéz ősz elé nézünk, mivel öt alapemberünk távozott a csapattól. Dolgozunk tovább és bízunk abban, hogy ennek előbb, vagy utóbb eredménye lesz.

Furár Tibor tudósítása

Vélemény, hozzászólás?

Fókuszban a képviselők: Hodálik Pál

Szlovák Táncforgatag Szarvason