Connect with us

Zöld zóna

Szezonzáró Halloween party lesz a Körösvölgyi Állatparkban

Október 31-én bezárja a kapuit a szezonra a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Szombat lesz az utolsó olyan nap az idén, amikor az egyéni látogatókat tárt ajtóval várják, de a csoportokat bejelentkezés alapján továbbra is fogadják, tájékoztatott Körömi Krisztina, a látogatóközpont munkatársa, miközben már javában folytak a hétvégi Halloween party előkészítő munkálatai, ugyanis kollégáival úgy gondolták, hogy még egy szervezett programot tartanak ezen a napon.

– Próbálunk a látogatóknak, első sorban a gyerekeknek kedveskedni egy kis kézműves programmal. Ebben lesz tökfaragás, lámpáskészítés, mindenféle az ünnepkörrel kapcsolatos tárgyak elkészítése, amihez szakmai irányítást fognak kapni a gyerekek. Nálunk már hagyomány az arcfestés, ami nálunk mindig népszerű, mindig nagy szeretettel fogadják az idelátogatók.

Az est fő attrakciója az esti túravezetés lesz, ami 18 órakor kezdődik. Ennek során az éjszakai életmódot folytató állatokkal, ill. életmódjukkal szeretnék megismertetni az érdeklődőket, így a róka, a borz, a nyestkutya és a bagolyfélék kapják a főszerepet.

– Az éjszakai életmódú állatok, mint ahogy az elnevezésük is mutatja, ilyenkor élik a legaktívabb időszakukat a napszakokon belül. Ilyenkor több mozgásmintájukat, több viselkedési formájukat meg tudjuk figyelni, esetleg a táplálkozásukat is. Nagyon sok állat, aki itt, a Körösvölgyi Állatparkban lakik, éjszaka fogyasztja el a számára nappal kitett táplálékot, de csak ilyenkor merészkedik elő – mondta Körömi Krisztina.

Ezen a napon hosszabban, este 20 óráig tart majd nyitva a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. 14 órakor kezdődnek a kézműves programok, 16 órától arcfestésért lehet majd sorbaállni, 18 órakor pedig indul az esti túra az Állatparkba. A jelmezben érkező gyermekek számára a belépés ingyenes lesz.

20151020-Halloween_Allatpark

Halloween party

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

71 gombafajt sikerült a túra végén azonosítani

Zöld zóna

E-bike-túrázók a Körös-gáton (Fotó: Babák Zoltán) E-bike-túrázók a Körös-gáton (Fotó: Babák Zoltán)

Ki az őszi természetbe… e-bike-kal!

Turizmus

Kifürkésztük az állatvilág titkait!

Oktatás

Kovács Nóri és Tusjak Emma rendszeres látogatói a Körösvölgyi Állatparknak (Fotó: Babák Zoltán) Kovács Nóri és Tusjak Emma rendszeres látogatói a Körösvölgyi Állatparknak (Fotó: Babák Zoltán)

Gazdag programkínálattal zárja a vakációt az Állatpark

Turizmus

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect