in , ,

Szezonzáró Halloween party lesz a Körösvölgyi Állatparkban

Október 31-én bezárja a kapuit a szezonra a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Szombat lesz az utolsó olyan nap az idén, amikor az egyéni látogatókat tárt ajtóval várják, de a csoportokat bejelentkezés alapján továbbra is fogadják, tájékoztatott Körömi Krisztina, a látogatóközpont munkatársa, miközben már javában folytak a hétvégi Halloween party előkészítő munkálatai, ugyanis kollégáival úgy gondolták, hogy még egy szervezett programot tartanak ezen a napon.

– Próbálunk a látogatóknak, első sorban a gyerekeknek kedveskedni egy kis kézműves programmal. Ebben lesz tökfaragás, lámpáskészítés, mindenféle az ünnepkörrel kapcsolatos tárgyak elkészítése, amihez szakmai irányítást fognak kapni a gyerekek. Nálunk már hagyomány az arcfestés, ami nálunk mindig népszerű, mindig nagy szeretettel fogadják az idelátogatók.

Az est fő attrakciója az esti túravezetés lesz, ami 18 órakor kezdődik. Ennek során az éjszakai életmódot folytató állatokkal, ill. életmódjukkal szeretnék megismertetni az érdeklődőket, így a róka, a borz, a nyestkutya és a bagolyfélék kapják a főszerepet.

– Az éjszakai életmódú állatok, mint ahogy az elnevezésük is mutatja, ilyenkor élik a legaktívabb időszakukat a napszakokon belül. Ilyenkor több mozgásmintájukat, több viselkedési formájukat meg tudjuk figyelni, esetleg a táplálkozásukat is. Nagyon sok állat, aki itt, a Körösvölgyi Állatparkban lakik, éjszaka fogyasztja el a számára nappal kitett táplálékot, de csak ilyenkor merészkedik elő – mondta Körömi Krisztina.

Ezen a napon hosszabban, este 20 óráig tart majd nyitva a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. 14 órakor kezdődnek a kézműves programok, 16 órától arcfestésért lehet majd sorbaállni, 18 órakor pedig indul az esti túra az Állatparkba. A jelmezben érkező gyermekek számára a belépés ingyenes lesz.

20151020-Halloween_Allatpark
Halloween party

Vélemény, hozzászólás?

Három filmmel, plusz a Vissza a jövőbe cíművel várják a moziban a filmrajongókat

Vajdások, keringőre fel!