Connect with us

Oktatás

Vajdások, keringőre fel!

Már egy hónapja zajlanak a táncpróbák a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium december 5-én tartandó szalagavatójára. Eddig a gimnázium tornatermében gyakorolták, ami meglehetősen szűkös a 37 párnak. Most, a szünetben, lehetőséget kaptak arra, hogy a nagy parketten is kipróbálhassák, meddig jutottak.
A 37 párt a táncpedagógus Makan Zsuzsi tanítja be, aki nyolc éve maga is itt terelgette táncpartnerét. Az akkoriban versenyszerűen táncoló Zsuzsi most a másik oldalon áll, ugyanis évről évre visszahívják, hogy a keringőt tanítsa be a végzősöknek.

– Nagyon sok párral kell dolgozni, ezért csoportmegosztásban készül a koreográfia, tehát van olyan rész, amikor egyben táncolnak a párok, mindenki a táncparketten van, és vannak olyan részek, amikor megosztottuk a csoportot, hogy minél látványosabb térformákat tudjunk kialakítani. Igazából a koreográfia a térformaváltásokra, ill. a látványos elemekre épült. Alaplépésekkel, a bécsi keringő alaplépéseivel dolgozunk, és egyéb kiállásokkal, pózokkal.

Nagyon örül, hogy felkérik minden évben. A keringőt nagyon szereti tanítani, árulta el, de osztálytáncokat nem szokott vállalni, mert nem illik bele a profiljába.

– Szeretek a végzősökkel együtt dolgozni. Nagyon jó csapatok jöttek össze korábban is, és az idei is nagyon tehetséges. Mindenki ismerte a bécsi keringő alaplépéseit, nyolcadik osztályban már mindenki találkozott vele. Mindent elsőre megcsinálnak, nagyon ügyesek, szerintem nagyon jól haladunk. A koreográfia így, október végére összeállt, innentől kezdve már csak finomítunk a mozdulatokon, díszítőelemeket teszünk bele – mondta elégedetten Zsuzsi, majd elindította a zenét, elővette a mikrofont és a próba folytatódott tovább, hogy december 5-én a szülők nagyszülők, barátok előtt már úgy nézzen ki minden, mintha 74 vérprofi keringőzne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Egri Gergő Egri Gergő

A Vajdába érkezik a Curie Kupa

Oktatás

Megújult a Nyelvi Hét

Oktatás

Csendes főhajtás nagyjaink emlékére

Oktatás

Tóth Armand (12.B), Nagy-Bobvos Noel (11.C) és Egri Gergő (12.B) Tóth Armand (12.B), Nagy-Bobvos Noel (11.C) és Egri Gergő (12.B)

Országos döntős kémiából

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2015. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect